Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στη Μονή Ομαλών

stela-5

Μετά πάσης μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή των Ομαλών η Ιερά μνήμη του Οσίου και θεοφόρου Πατρός Γερασίμου του νέου ασκητού.

Σήμερα το πρωί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με συλλειτουργούς τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος ετόνισε τις αρετές με τις οποίες είναι στολισμένος ο άφθαρτος άγιος της Ορθοδοξίας μας, ο πολύτιμος θησαυρός της Κεφαλληνίας.

Πίστη, ασκητική ζωή, η ταπείνωση του, η νηστεία, η προσευχή του και κυρίως ο αγώνας του για να φτάσει στην θέωση. Προέτρεψε το εκκλησίασμα να γίνουν μιμηταί του Αγίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό της Μονής σχηματίστηκε ιερά λιτανευτική πομπή, η οποία κατευθύνθηκε προς τον πλάτανο που είχε φυτέψει ο Άγιος.

Εκεί τελέσθηκε Δέησις παρουσία των αρχών της Νήσου και του πιστού λαού.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι πλήθη πιστών ξάπλωναν κατά μήκος της διαδρομής, προκειμένου η Ιερά Λάρνακα με το άφθαρτο λείψανο του Αγίου να περάσει από πάνω τους για να λάβουν θεία ευλογία και θεραπεία.

Τέλος η οσιοτάτη καθηγουμένη μοναχή Κασσιανή με την εν χριστώ συνοδεία της, παρέθεσαν μοναστηριακή τράπεζα στους Αρχιερείς, στις αρχές και σε όλους τους πιστούς.

stela-1

stela-2

stela-3

stela-4

Εμφανίσεις: 52783
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!