Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τίμησε τον Νεομάρτυρα Δημήτριο (ΦΩΤΟ)

ioanninon-14Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων έδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για την τιμή και προβολή των ηπειρωτών νεομαρτύρων, οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς έδωσαν τη μαρτυρία της χριστιανικής και εθνικής τους συνείδησης.

Ένας από τους νεομάρτυρες που τίμησε την πόλη των Ιωαννίνων με το μαρτύριο του είναι ο νεομάρτυρας Δημήτριος ο εκ Σαμαρίνης της Πίνδου, που μαρτύρησε την 18 Αυγούστου 1808 με εντοιχισμό στην αυλή του Αλή Πασά.

Το μαρτύριό του περιγράφει με λεπτομέρεια ο γάλλος πρόξενος στα Ιωάννινα Πουκεβίλ.

Αυτόν τον νεομάρτυρα, για τον οποίο ούτε μια Θεία Λειτουργία δε γινόταν μέχρι σήμερα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, τίμησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ. Μάξιμος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μετσόβου τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ιωαννίνων και με συμμετοχή πολλών κληρικών της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο κ. Μάξιμος, με αφορμή το νεομάρτυρα Δημήτριο, μίλησε για το μαρτύριο της συνειδήσεως και το μαρτύριο του αίματος και τόνισε την ανάγκη της μαρτυρίας των σημερινών χριστιανών και την εμμονή τους στις αξίες της Ορθοδοξίας και του Γένους.

Το Μητροπολίτη Ιωαννίνων προσφώνησε κατάλληλα ο Εφημέριος του ναού π. Χρήστος Στύλος, ο οποίος δώρισε στο Μητροπολίτη περίτεχνο επιγονάτιο με την παράσταση της φλεγόμενης και μη καταφλεγόμενης βάτου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι αρχές στης πόλεως και πλήθος πιστών.

ioanninon-6

ioanninon-1

ioanninon-2

ioanninon-3

ioanninon-19

ioanninon-20

ioanninon-21

ioanninon-22

ioanninon-23

ioanninon-24

ioanninon-4

ioanninon-5

ioanninon-7

ioanninon-9

ioanninon-10

ioanninon-11

ioanninon-12

ioanninon-13

ioanninon-15

ioanninon-16

ioanninon-17

ioanninon-18

Εμφανίσεις: 64879
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!