Σερρών Θεολόγος: ''Τα ευρήματα να μείνουν στις Σέρρες''

serron1

Παγκόσμιο είναι το ενδιαφέρον για το κρυμμένο μυστικό του τάφου της Αμφίπολης με τους υπεύθυνους αρχαιολόγους να σχεδιάζουν τις κινήσεις τους για το πώς θα μπουν στον τύμβο, για το πώς θα… ξεκλειδώσουν τη μεγάλη ανακάλυψη.

Με ειδικά σκέπαστρα καλύφθηκε η είσοδος της ταφικής περιβόλου στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, προστατεύοντας τις Σφίγγες και καταφέρνοντας έτσι να αποτρέψουν τα περίεργα βλέμματα επισκεπτών, που ακόμη και με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς προσπαθούν να δουν τα σπάνια ευρήματα.

Το Σάββατο ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος μίλησε για το ταφικό μνημείο στον λόφο Καστά επισημαίνοντας στις δηλώσεις του πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το μνημείο να φύγει από τη διαχείριση των Σερραίων.

Η δήλωση του ήταν πραγματκα αληθινή και άγγιξε την ψυχή και την καρδιά όλων των Σερραίων.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Θέλω να υπογραμμίσω και να το καταθέσω προς πάσα κατεύθυνση, εντός και εκτός, να παρακαλέσω να μην αδικηθεί ο νομός Σερρών. Ό,τι βρεθεί να παραμείνει στον Ν. Σερρών και όχι να τα πάρουν στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Να μην αδικηθεί και πάλι ο Ν. Σερρών. Η παράκληση δεν είναι δικό μου θέμα αλλά ως Επίσκοπος του νομού οφείλω να καταθέσω την παράκληση μου να μην αδικηθεί ο νομός Σερρών και ό,τι βρεθεί να παραμείνει στο Ν. Σερρών. Υπάρχουν οι υποδομές τόσο στην Αμφίπολη ή αν χρειαστεί στις Σέρρες και να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους τουρίστες».

Λόγος καθαρός μέσα στη πραγματικοτητα που δίνει το κάλεσμα, το σάλπισμα σε όλους τους Σερραίους και φυσικά στη πολιτική ηγεσία του τόπου να απαιτήσει, να διεκδίκησει το αυτονόητο.

Για να μην ερχόμαστε μετά κατόπιν εορτής και γκρινιάζουμε όπως πάντα γι αυτό που χάσαμε. Θα πρέπει πιστεύουμε αυτές οι δηλώσεις να έχουν την ανάλογη προσοχή από όλους.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος χτύπησε λοιπόν την καμπάνα, το σάλπισμα της επαγρύπνησης.

Εμφανίσεις: 61906
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!