Μητροπολίτης Ελβετίας ένας ακούραστος υπηρέτης του Χριστού (ΦΩΤΟ)

el5

Της Ξανθίππης Αγρέλλη

Την Κυριακή 17/8, ο Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, τέλεσε την καθιερωμένη ετήσια Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, στο αγαπημένο του νησί.

Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, πλήθος πιστών παρακολουθήσαν και το κήρυγμα του, όπου αναφέρθηκε στην καλοπροαίρετη ανθρώπινη διάθεση εμπιστοσύνης, που πρέπει να έχουμε μεταξύ μας οι άνθρωποι, καθώς και στον περίσσιο αλτρουισμό.

Ο εκλεκτός Ποιμενάρχης, ιδιαίτερα τόνισε πως και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, είναι ανθρώπινα όντα με σάρκα κι οστά και φυσικά έχουν τις ανάλογες αδυναμίες τους όπου εμείς το ποίμνιο τους, θα πρέπει επιεικώς να τους συγχωρεί.

Την επόμενη ημέρα Δευτέρα 18/8, ο νεοσύστατος Σύλλογος Εληνογαλλόφωνων η ''Ιπποκρατική φλόγα'', τίμησε τον Γαλλομαθή και δραστήριο Ποιμενάρχη πρώτα της Γαλλίας και μετά της Ελβετίας κ. Ιερεμία, με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του Συλλόγου.

Παρόντων των αρχών και πλήθους φίλων, του αξιαγάπητου Μητροπολίτη, έγινε η απονομή τιμητικής πλακέτας, που παρέδωσε ο παιδίατρος κ. Παπαδημητρίου.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο ψυχίατρος κ. Νίκος Μανούσης, παρευρέθη και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου κ. Ναθαναήλ, και μέρος του κλήρου.

Στο σύντομο βιογραφικό, που ανέγνωσε ο συμμαθητής και παιδικός φίλος του τιμώμενου Επισκόπου κ. Ιερεμία, γιατρός κ. Μύρων Παπαχρήστου, ανέδειξε την προσωπικότητα, τη δράση, το έργο και την αγάπη του Μητροπολίτου Ιερεμία προς την Εκκλησία, την οποία και υπηρέτησε πιστά από διάφορα πόστα με μεγάλο ζήλο.

Παιδί της Κω και απόγονο του Ιπποκράτη, τον απεκάλεσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ, για αυτό και θα πρέπει να τον αγκαλιάζουμε όλοι με ιδιαίτερη πατριωτική αγάπη.

Η σεμνή αλλά μεστή περιεχομένου τελετή, έκλεισε με τον χαιρετισμό, τις ευχαριστίες και τις ευλογίες, του ξεχωριστού Ποιμενάρχη κ. Ιερεμία και εκπρόσωπου της Ορθόδοξου Εκκλησίας μας, στην μεγάλη Χριστιανική Ευρωπαϊκή οικογένεια.

el1

el2

el3

el4

el6

Εμφανίσεις: 51332
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!