Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην 8η Ιερατική Σύναξη Εφημερίων Τήνου

0tinos-3

«Η Ποιμαντική της μετανοίας» ήταν το θέμα που ανέπτυξε στους εφημερίους της Ιεράς νήσου Τήνου ο Μητροπολίτης Καισαριανής , Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ σε ιερατική σύναξη που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου του Β’ και στην οποία συμμετείχαν οι διακονούντες στις ενορίες της ιεράς νήσου Τήνου εφημέριοι.

Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην «αίθουσα Παπαδοπούλου» του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, την Τετάρτη 20 Αυγούστου το απόγευμα.

Ο Σεβασμιώτατος εισηγητής ανέπτυξε την εισήγησή του σε 5 ενότητες:

α) Το κήρυγμα της μετανοίας αποτελεί την κύρια αποστολή των ποιμένων της Εκκλησίας κατά τα δεδομένα της Καινής Διαθήκης. Το κήρυγμα του Αποστόλου Πέτρου την ημέρα της Πεντηκοστής. Η δημηγορία του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους στην Πνύκα.

β) Η τάξις των μετανοούντων στην Μεταποστολική εποχή και η δημόσια εξομολόγηση.

γ) Η πορεία της μετανοίας που οδηγεί στην εξομολόγηση με παραδείγματα από την Καινή Διαθήκη. Εκ της παραβολής του Ασώτου και του περιστατικού του Ζακχαίου.

δ) Παρεκκλίσεις εκ του ιερού μυστηρίου της εξομολογήσεως.

ε) Ακρίβεια, Οικονομία και Επιτίμια. Τα μέσα θεραπείας των ψυχών των ανθρώπων στο ιερό μυστήριο της εξομολογήσεως.

Μετά την εισήγηση διεξήχθη ενδιαφέρον διάλογος που διηύθυνε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

0tinos-1

0tinos-2

0tinos-4

0tinos-5

Εμφανίσεις: 38148
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!