Η απόδοση της Κοιμήσεως στην Μεγαλόχαρη της Τήνου (ΦΩΤΟ)

enimera-tinos-16 

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκαν ιερές ακολουθίες του εσπερινού των εγκωμίων προς την Θεοτόκο στον Πανίερο προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, για την πανήγυρη της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Παρθένου Μαρίας, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, συμμετεχόντων προσκυνητών, ιερέων και διακόνων από όλη την Ελλάδα και προσελθόντων πλήθους προσκυνητών από όλες τις περιοχές της ελληνικής πατρίδος.

Ο Σεβασμιώτατος, προεξάρχων της ιεράς πανηγύρεως, Μητροπολίτης κ. Δανιήλ ομίλησε επικαίρως και αναφέρθηκε σε πέντε (5) λόγους για τους οποίους αθρόων προσέρχονται στην πρεσβεία και την προστασία της Θεοτόκου:

α) Η μεσιτεία της για να επιτελέσει ο Κύριος το θαύμα στην Γκανά, εφόσον ζώσα μεσίτευε στον Υιόν Της πολλών δε μάλλον η παρεδρεύουσα στον θρόνο του Πανβασιλέως Χριστού.

β) Στα αιτήματα που συνδέονται με την Κοίμησή Της και την Έξοδόν Της εκ του βίου αυτού όπως διεσώθησαν στην ιεροσολυμιτική παράδοση και στην υμνολογία της Εκκλησίας μας.

γ) Σύμφωνα με το γραφικό χωρίο ότι «πολύ ισχύει δέησις δικαίου ενεργουμένη» πολλών δε μάλλον της Παναγίας μητέρας του Κυρίου που τον διεκόνησε στο μυστήριο της σαρκώσεώς Του.

δ) Ότι κέκτηται μητρική παρρησία προς τον Υιόν Της κατά το « πολύ ισχύει δέησις μητρός προς ευμένεια Δεσπότου» και μητρική μέριμνα και φροντίδα για όλους τους πιστούς, μαθητές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

ε) Επειδή έζησε η ίδια μέσα σε θλίψεις πολλές γίνεται πάντων θλιβομένων η χαρά και αδικουμένων προστάτις.

Τέλος, ο Σεβ. κ Δανιήλ απηύθυνε εόρτιες ευχές και θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ.κ. Δωρόθεο Β’, στα παριστάμενα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., στους επικεφαλής και σε όλους τους φιλέορτους ιεραποδήμους πιστούς.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

enimera-tinos-1

enimera-tinos-2

enimera-tinos-3

enimera-tinos-4

enimera-tinos-5

enimera-tinos-6

enimera-tinos-7

enimera-tinos-8

enimera-tinos-9

enimera-tinos-10

enimera-tinos-11

enimera-tinos-12

enimera-tinos-13

enimera-tinos-14

enimera-tinos-15

enimera-tinos-17

enimera-tinos-18

enimera-tinos-19

enimera-tinos-20

enimera-tinos-21

enimera-tinos-22

enimera-tinos-23

enimera-tinos-24

enimera-tinos-25

enimera-tinos-26

enimera-tinos-27

enimera-tinos-28

enimera-tinos-29

enimera-tinos-30

Εμφανίσεις: 77143
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!