Βενιζέλος "Πρέπει να οριοθετηθούν οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας-Εκκλησίας"

ImageΤην κοινοβουλευτική του εμπειρία από την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία προέκυψε από γόνιμες αντιπαραθέσεις αλλά και μεγάλες συναινέσεις στα βουλευτικά έδρανα, καταγράφει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός και καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος μέσα στις σελίδες του νέου του βιβλίου, «Η Αναθεώρηση του Συντάγματος», που παρουσιάστηκε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Υπουργός κ. Βενιζέλος στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας τονίζοντας, ότι «πρέπει να αξιοποιηθεί η περίοδος έως το 2013 για μια σοβαρή συζήτηση αναφορικά με τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο».

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας τόνισε, «ότι πρέπει να οριοθετηθούν οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας-Εκκλησίας».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε, μια σοβαρή συζήτηση μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για την οριοθέτηση των διακριτών ρόλων τους, χωρίς να υπάρχει τίποτα το πιεστικό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι τον τελευταίο καιρό οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν άμεση συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το θέμα των συσσιτίων.

Εμφανίσεις: 51361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!