Εορτασμός του Αγίου Κοσμά στον Ι.Ν. Αγίου Νικοδήμου στην Πάτρα

patra-4

Με τις ευχές και ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, εορτάσθη πανηγυρικώς η μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος και ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού εις τον Ιερόν Μετοχιακόν Ναόν του Αγίου Νικοδήμου εις Ζαβλάνι Πατρών, ένθα απόκειται αποτεθησαυρισμένη από το 1984 η Σεπτή Εικών του Αγίου.

Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του πρωτ. π. Αθανασίου Σταματοπούλου, ο οποίος ανεφέρθη εις την Κυριακήν Αργίαν.

Την Κυριακή το πρωΐ ετελέσθη εν πληθούση εκκλησία πανηγυρικόν ιερατικόν συλλείτουργον μετά θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμ. π. Δανιήλ Παπαδημητρακάκη, ο οποίος ανεφέρθη εις το επιβεβλημένον καθήκον της συγχωρητικότητος, θέμα το οποίον προέβαλε ο Άγιος Κοσμάς εις τα κηρύγματά του.

Το δε εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ετελέσθη Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις μετά θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Μυτιλήνη, ο οποίος ανεφέρθη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και εις την συμβολήν του Αγίου στην παιδεία του Έθνους.

Εν συνεχεία ηκολούθησε πάνδημος Λιτάνευσις της Σεπτής Εικόνος, συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων, ο οποίος συμμετείχε εις τον εορτασμόν.

patra-1

patra-2

patra-3

Εμφανίσεις: 36918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!