Εξελέγη νέος Ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τρογιάν

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας, εξέλεξε για νέο Ηγούμενο στην Ιερά Μονή Τρογιάν μετά από την παραίτηση του Επισκόπου Δεβόλεως Θεοδοσίου.

Νέος Ηγούμενος στην Μονή Τρογιάν είναι ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος (Γκεοργκίεφ), ο οποίος ανήκει στην αδελφότητα της Μονής.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος διετέλεσε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν (2005) και για 3 χρόνια υπηρέτησε στην Θεολογική Σχολή της Μόσχας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκλογή του Αρχιμανδρίτη Γρηγόριου ήταν έκπληξη, αφού ανάμεσα στους υποψηφίους ήταν και δύο Επίσκοποι.

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο ο νέος ηγούμενος θα να αναλάβει τα καθήκοντα την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Αρχιμ. Γρηγόριος είναι γεννημένος στις 28 Μαρτίου το 1974 και ήταν μαθητής του αειμνήστου γέροντα Σεβαστιανού της Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδας στο Βέλικο Τύρνοβο.

Το 2002 έμεινε για λίγους μήνες στην Ιερά Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους, και με εντολή του Μητροπολίτη Σλίβεν Ιωαννικίου έγινε μοναχός με το όνομα Γρηγόριος.

Δείτε τι είχε γράψει η «Romfea.gr» στις 10 Δεκεμβρίου 2010:

Παραίτηση του Επισκόπου Δεβόλεως Θεοδοσίου

Εμφανίσεις: 66997
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!