Συναντήθηκαν και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Διεθνούς Κοινότητας

kourdistan

ROMFEA.GR | Στην περιοχή του Κουρδιστάν στο Ιράκ συναντήθηκαν οι θρησκευτικοί αρχηγοί των τεσσάρων ανατολικών καθολικών εκκλησιών και ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος.

Ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης και επικεφαλής των καθολικών ανατολικών Εκκλησιών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ζήτησαν από την διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να προστατεύσει του διωκόμενους χριστιανούς του Ιράκ.

Συγκεκριμένα ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης ανέφερε ότι η ομάδα των λεγόμενων τζιχαντιστών του "Ισλαμικού κράτους" αναπτύσονται με την υποστήρικη των χωρών οποίες κατευθύνονται από την σχολή του Ισλάμ Ουαχάμπι.

Σήμερα αυτές οι χώρες, σύμφωνα με τον Συροϊακωβιτη Πατριάρχη, "προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες λέγοντας ότι την ευθύνη έχει η Αλ- Κάιντα".

Τέλος ο κ. Ιγνάτιος τόνισε: "Θα ήθελα να υπενθυμίσω στη Δύση και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, ότι αυτές οι ομάδες δεν θα έχουν ισχυρό τακφίρ", συμπληρώνοντας επίσης ότι "προσπαθούν με δικαιολογίες να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί".

Εμφανίσεις: 31338
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!