Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά ζητά οικονομική βοήθεια από την Ρωσία

ImageΤην οικονομική βοήθεια της Ρωσίας ζητά σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Πληροφορίες της «Romfea.gr» αναφέρουν, ότι ο Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος με επιστολή του, προς τους εκπροσώπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δημόσιους οργανισμούς και θρησκευτικές οργανώσεις, ζητά το ποσό των 200.000 ευρώ για την απόσβεση χρέους της Ορθόδοξης Κατασκήνωσης που βρίσκεται στην Λιβαδειά.

«Το πόσο που χρειαζόμαστε ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, και σας παρακαλούμε να μας παράσχετε κάθε δυνατή βοήθεια, καθώς και για το έτος 2011 να γίνεται χορηγοί της κατασκήνωσης, όσον αφορά την λειτουργία της, ώστε να δεχτεί και πάλι παιδία από την Ρωσία, την Ουκρανία και την Λευκορωσία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος.

Επίσης, ο π. Νεκτάριος στην επιστολή του υπενθυμίζει, ότι η κατασκήνωση ιδρύθηκε το 1971 με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, και λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια λόγω τις προσπάθειες των οικείων Επισκόπων, του ιερού κλήρου, από δωρεές ευσεβών χριστιανών καθώς και από την Ιερά Μονή Σαγματά.

Ο Ηγούμενος Νεκτάριος Αντωνόπουλος, στην επιστολή του αναφέρει ακόμη, ότι «θα μπορούσαμε να αναλάβουμε για ακόμη μια χρονιά τα έξοδα της κατασκήνωσης, αλλά δυστυχώς η οικονομική κρίση που έπληξε την χώρα μας, έπληξε και την οικονομική σταθερότητα των πολιτών με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά πολύ οι δωρεές».

«Το 2010 για μπορέσουμε να δεχθούμε τρεις μήνες στην κατασκήνωση παιδιά από την Ρωσία και την Ουκρανία, αναγκαστήκαμε να δανειστούμε χρήματα», συνεχίζει ο π. Νεκτάριος στο αίτημα του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την κατασκήνωση επισκέπτονται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού παιδιά από την Ελλάδα, την Σερβία, την Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Ιορδανία, την Ρουμανία και το Ουζμπεκιστάν.

Κλείνοντας την επιστολή του ο π. Νεκτάριος τονίζει: «Σύμφωνα με αξιολογήσεις ειδικών εμπειρογνώμων, η κατασκήνωση μας θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες στην οικουμένη. Σε αντίθεση με άλλες κατασκηνώσεις όπου έρχονται παιδιά από εύπορες οικογένειες, εμείς προσπαθούμε να έχουμε παιδιά από οικοτροφεία και ορφανοτροφεία».

Να σημειωθεί, ότι στις δαπάνες της κατασκήνωσης συμπεριλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια, το φαγητό, εκπαιδευτικοί, ιατρική φροντίδα, καθώς και πολλά έξοδα μεταφοράς με λεωφορεία και καράβια τα οποία καλύπτονται από χριστιανούς.

Εμφανίσεις: 123712
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!