Εσπερινός στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Πιερίων – Βεροίας

prodromos-beroia-9

Την ετήσια κτιτορική της Πανήγυρη εορτάζει, από τον Εσπερινό, η παλαίφατος και ιστορική Μονή του Τιμίου Προδρόμου, η συνέχεια της Σκήτης που δημιούργησε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, κατά το 1326, το 14ο αιώνα.

Η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, σε μία θέση απαράμιλλης ομορφιάς, αποτελούσε το κέντρο της πνευματικής ζωής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας απ’ αιώνος. Παρά τις διακυμάνσεις στο πέρασμα των αιώνων, συνεχίζει την ζωή της, με θάρρος, ελπίδα και αγωνιστικό φρόνημα, υπό την αιγίδα του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως Σταυροπήγιο, αλλά και την πατρική μέριμνα, στοργή και φροντίδα του επιχωρίου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Κυρίου Παντελεήμονος.

Στον Εσπερινό της Εορτής, προσήλθε και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Βεροίας, με τον αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως π. Πρόδρομο.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Ηγουμενεύων της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτης Πορφύριος, με την αδελφότητα, του φίλους και προσκυνητές του Τιμίου Προδρόμου.

Παρόντες, όπως εξάλλου πάντοτε τα τελευταία χρόνια, οι πλησιόχωροι ιερείς, ο π. Βασίλειος Μπουληβάσης, πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος Ριζωμάτων, ο π. Παύλος Συρόπουλος, εφημέριος Δασκίου καθώς και ο Πιέριος, Ριζωματίτης, π. Διονύσιος Συρόπουλος, πρωτοπρεσβύτερος και πνευματικός, εφημέριος Πατρίδας.

Το χορό των ψαλτών αποτελούσαν μέλη από τους «Φιλαθωνίτες», υπό την διεύθυνση του κ. Μανούση Δημητρίου, του Ιωαννίτη.

Την οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως είχε ο Γέρων Παντελεήμων Μοναχός, Ηγουμενοσύμβουλος της Ι. Μονής, ενώ τα της εκκλησίας διεύθυνε ο π. Μακάριος Ιεροδιάκονος της Μονής.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου, με ιδιαίτερη πνευματικότητα, συγκίνησε ιδιαίτερα το εκκλησίασμα, κλήρο και λαό.

Όμως η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Βεροίας, ανάγκασε τόσο τον Σεβασμιώτατο όσο και τους άλλους παρόντες επισήμους και εν υπεροχή όντας να αποχωρήσουν κάπως νωρίς.

Παρόντες στην ιερή αυτήν πανδαισία ήταν ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κύριος Κωνσταντίνος Καλλαϊτζίδης, η Βουλευτίς Ημαθίας κυρία Μπατσαρά-Σιμωνίδου και οι γονείς της περιφερειακής Συμβούλου Κυρίας Καρατζιούλα.

Ο σεβασμός των βεροιέων αλλά και των κατοίκων των γύρω περιοχών, φαίνεται από την ιδιαίτερη ευλάβεια, με την οποία προσήλθαν και τίμησαν, με πρωτοφανή, εφέτος, παρουσία.

Στο τέλος της ιερής ακολουθίας, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους προσελθόντας και παρετέθη πλούσια τράπεζα, γιά του ιερείς, τους ψάλτες, όσους βοηθούν και την αδελφότητα.

Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, ο άγιος Ηγούμενος ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο, γιά τον κόπο της αγάπης του, όσο και τους εκ Θεσσαλονίκης ιεροψάλτες, αλλά περισσότερο όλων τους πιστούς, που δείχνουν την αγάπη τους στον Τίμιο Πρόδρομο, το Μοναστήρι και την αδελφότητα.

Το πρωΐ, στις 7π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και θα συνεχιστεί η ιερή Ακολουθία με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Μαϊδώνη, κτίτορα της Ι. Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρναίας και Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Χριστοφόρου της Ι. Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμέρεως & Αγίου Όρους, με την ευλογία τόσο του οικείου τους αρχιερέως, όσον και του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Στο τέλος θα προσφερθεί η πατροπαράδοτη λαδερή φασολάδα σε όλο το εκκλησίασμα και θα παρατεθεί τράπεζα στους επισήμους, ενώ ήδη ετοιμάζονται περί τις οκτακόσιες θερμίδες, ενώ το 2013 μοιράστηκαν 600 μερίδες.

prodromos-beroia-1

prodromos-beroia-2

prodromos-beroia-3

prodromos-beroia-4

prodromos-beroia-5

prodromos-beroia-6

prodromos-beroia-7

prodromos-beroia-8

prodromos-beroia-10

prodromos-beroia-11

prodromos-beroia-12

prodromos-beroia-13

Εμφανίσεις: 42657
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!