Πλήθος πιστών στο γραφικό ησυχαστήριο στο Καναλάκι

kanalaki-13

Του Θανάση Βλάχου, για την Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η Αποτοµή της κεφαλής Ιωάννου του Προδρόµου στον ναό της Γεννήσεως του Ιωάννου του Προδρόµου στο ησυχαστήριο - µετόχι της Ι.Μ. Βαρλαάµ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο γραφικό ησυχαστήριο στην περιοχή Καναλάκι του Καστρακίου-πίσω από το σύμπλεγμα των Μετεωρίτικων βράχων με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού ο οποίος τελέστηκε προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ συνοδεία μοναχών της οικείας αδελφότητας και ιερέων.

Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη πλήθος πιστών που συνέρρευσαν στο μετόχι της μονής από την Καλαμπάκα και την ευρύτερη περιοχή και προσκύνησαν την χάρη του Αγίου ενώ τελέστηκε αρτοκλασία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Δωρόθεος ο οποίος με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην σημαντική αυτή εορτή της εκκλησίας μας ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία την οποία παρακολούθησαν άνδρες, γυναίκες και παιδιά και μετά το πέρας τους προφέρθηκε το παραδοσιακό κέρασμα-καφές, σιτάρι και γλυκό ενώ όπως γίνεται κάθε χρόνο όλοι οι πιστοί πήραν ως ευλογία και ένα βαζάκι με μέλι παραγωγής του ησυχαστηρίου.

kanalaki-11

kanalaki-12

Εμφανίσεις: 39181
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!