Πανήγυρις Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

axarnon-4

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, κατά το παλαιό εορτολόγιο, στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Δήμου Αχαρνών με την έντονη συμμετοχή και συμπροσευχή πλήθους πιστών που συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα, για να προσκυνήσει το πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά και να ζητήσει την βοήθειά της.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και στην συνέχεια ο Όρθρος της Εορτής χοροστατούντος του Προϊσταμένου του Ιερού παρεκκλησίου π. Γρηγορίου Πιγκάλοβ.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας εψάλλησαν, κατά το Ιεροσολυμήτικο τυπικό, τα Εγκώμια της Παναγίας και ακλούθησε η περιφορά του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το βράδυ της κυριώνυμης ημέρας τελέστηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος της Παναγιάς Σουμελα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και συγχωροστατούντων αυτού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά με την συμμετοχή της αστυνομίας και της Φιλαρμονικής της πόλεώς μας.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών απέδωσε η Ρωσική Χορωδία του Ιερού Ναού καθώς και ο Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου.

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ιωάννης Κασσαβός με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Εκπρόσωποι του Διπλωματικού Σώματος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

axarnon-1

axarnon-2

axarnon-3

axarnon-5

axarnon-6

axarnon-7

Εμφανίσεις: 31301
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!