Λαβρόφ: "Η Ρωσία ειναι επιφυλακτική με την επίσκεψη του Δαλάι Λάμα"

dalai lama

Γράφει ο Αρχιμ. Μάξιμος Παφίλης

Αντιδράσεις προκαλεί η επικείμενη επίσκεψη του πνευματικού ηγέτη των Βουδιστών 14ου Δαλάι Λάμα στη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου Interfax ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Sergey Lavrov απαιτεί από τον Δαλάι Λάμα να περιοριστεί στο πνευματικό κομμάτι της επίσκεψης και να μην υπάρξει καμία πολιτική προέκταση.

"Αν αυτή είναι μια ποιμαντική επίσκεψη, ο πνευματικός ηγέτης θα πρέπει σίγουρα να αρνηθεί κάθε πολιτική δραστηριότητα. Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα" δήλωσε ο Λαβρόφ στους συμμετέχοντες στο φόρουμ Seliger - 2014 για τη νεολαία και υπογράμμισε ότι οι ρωσικές αρχές ενδιαφέρονται ενεργά για μια στενή συνεργασία με τις βασικές παραδοσιακές θρησκείες της Ρωσίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας μπορεί να έχει πιο άμεση συνεργασία με τον Δαλάι Λάμα σε πνευματικά ή φιλανθρωπικά θέματα, η Ρωσική Ομοσπονδία όμως πρέπει να είναι επιφυλακτική διότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα σχετικά με την εξωτερική πολιτική που ασκείται για το θέμα του Θιβέτ και την εμπλοκή του Δαλάι Λάμα.

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για την επίσημη θέση του Πατριαρχείου Μόσχας σε αυτή την επίσκεψη και ποια θα είναι η ανάμειξή του.

Ίσως αυτή η συγκυρία είναι μια καλή ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων συνεργασίας σε διαθρησκειακό επίπεδο, ειδικά αυτή την περίοδο που βιώνουμε τόσο θρησκευτικό μίσος εξαιτίας των εξτρεμιστών Ισλαμιστών δολοφόνων του Ιράκ.

Εμφανίσεις: 31592
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!