Εσπερινός για την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

32Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα ξέκινησαν οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον περικαλή ιερό ναό του Αγίου στην Αίγινα, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και ο οικείος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Ύδρας αναφέρθηκε στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, τονίζοντας ότι "οι μαρτυρίες που έχουμε από ανθρώπους που έζησαν το γεγονός είναι συγκλονιστικές."

"Ένα από αυτά είναι ότι σε πολύ μεγάλη ακτίνα τα ιερά λείψανα του Αγίου μυρόβλιζαν και η ευωδία ήταν τόσο δυνατή που έλεγαν εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι ανθρώπινο, δεν έχουμε να κάνουμε με οστά ενός απλού ανθρώπου, έχουμε να κάνουμε με θεοφάνια μέσω αυτών των λειψάνων", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Εφραίμ.

Επίσης ο Μητροπολίτης Ύδρας αναφέρθηκε στον Άγιο Νεκτάριο, ενώ καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς που τον τιμήσαν με την παρουσία τους.

Στη συνέχεια τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ύδρας για τα καλά του λόγια, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

"Η ζωή του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού να είναι ένας πνευματικός φαρός για όλους μας, ώστε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες σ΄ αυτόν τον αγώνα τον δύσκολο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε", ανέφερε ο κ. Τιμόθεος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος μίλησε για την ζωή του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και για την θαυμαστή ανακομιδή των ιερών λειψάνων του.

Εμφανίσεις: 81880
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!