Λαμπρός εορτασμός στην Παναγία Καναλιώτισσα

kanaliotisa-1

Του Θανάση Βλάχου | Romfea.gr

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Γεννέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγίας Καναλιώτισσας, Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος-Μεγάλου Μετεώρου.

Το απόγευμα της Κυριακής δεκάδες πιστοί ανηφόρισαν στο γραφικό μοναστήρι που βρίσκεται λίγο πάνω από το Καστράκι για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε μετ΄ αρτοκλασίας από τον Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα και τον Προηγούμενο της Μονής Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο.

Η ατμόσφαιρα άκρως κατανυκτική με τους πιστούς που συνέρρευσαν να απευθύνουν τις προσευχές τους προς την Παναγιά και να τιμούν με την παρουσία τους, τις εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της εορτής , ευχαριστώντας Την γιατί και φέτος αξιώθηκαν να βρεθούν στο ιστορικό Μετόχι.

Σε σύντομη ομιλία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, Αρχιμανδρίτης Νήφων τόνισε ότι και φέτος αξιωθήκαμε με την βοήθεια του Θεού να έλθουμε στο ιστορικό μοναστήρι και στο οποίο κατέφυγαν την περίοδο του 1940 αρκετοί κάτοικοι της περιοχής και βρήκαν προστασία από τους κατακτητές.

Ευχήθηκε σε όλους δύναμη και πίστη στην Παναγία που μπορεί να σώσει όσους πραγματικά έχουν πίστη επισημαίνοντας ότι οι όποιες δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε με τη βοήθεια του θα ξεπεραστούν.

Μετά το πέρας του Εσπερινού όλοι οι προσκυνητές απόλαυσαν τη φιλοξενία του Καθηγούμενου Νήφωνος και της αδελφότητας της ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Δευτέρας με την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που παρακολούθησαν αρκετοί πιστοί που ανηφόρισαν στο ιστορικό μοναστήρι που βρίσκεται στο πανέμορφο δάσος Καναλάκι του Καστρακίου.

kanaliotisa-2

kanaliotisa-3

Εμφανίσεις: 41346
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!