Η Πέρδικα Αιγίνης γιόρτασε τον πολιούχο της Αι-Σώστη

perdika-2

"Τὸν ἀληθῆ, καὶ θεοφόρον Μάρτυρα, καὶ ἀθλητὴν τῆς εὐσεβείας δόκιμον, συνελθόντες ἀνυμνήσωμεν, μεγαλοφώνως πάντες σήμερον, Σῴζοντα τὸν θεῖον μύστην τῆς χάριτος, ἰάσεων δοτῆρα πλουσιώτατον· πρεσβεύει γὰρ τῷ θεῷ, ὑπὲρ πάντων ἡμῶν", έψαλλαν λαός και κλήρος κατά την μεγαλοπρεπή περιφορά της εικόνος του θαυματουργού Αγίου στους δρόμους του χωριού.

Από νωρίς το απόγευμα άνθρωποι όλων των ηλικιών, από όλες τις μεριές του νησιού, συνέρρεαν κατά δεκάδες να προσκυνήσουν τον Αι-Σώστη τους.

Η πομπή ξεκίνησε μετά το πέρας του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.

Σ'αυτό το πλακόστρωτο μπαλκόνι στην θάλασσα, από την μία πιστοί με ευλάβεια και θέρμη, είτε έστρωναν με δάφνες και λουλούδια τον δρόμο που περνούσε η εικόνα του Αγίου, είτε περίμεναν έξω από τα σπίτια και στους δρόμους με το θυμιατηράκι και τα κεράκια τους, και από την άλλη δεκάδες βεγγαλικά φώτιζαν την θάλασσα και τον ουρανό του οικισμού, για ώρα πολύ, δίνοντας χρώμα αναστάσιμων πανηγυρισμών.

Το θέαμα μοναδικό, δημιουργούσε με την χάρη του Αγίου, ιδιαίτερη ανάταση στην ψυχή όλων των προσκυνητών.

Όπου η πομπή συναντούσε άλλον Ιερό Ναό, οι καμπάνες αυτού ηχούσαν υποδεχόμενες χαρμόσυνα, και ταυτόχρονα οι Ιεροψάλτες έψαλλαν μαζί με το απολυτίκιο του Αγίου, και το αντιστοίχο απολυτίκιο του Ναού που τους «υποδεχόταν».

Ο Ναός δεν θα σταματούσε να δέχεται πιστούς όλο το βράδυ, και όλο το Σαββατοκύριακο, όπως μας εξήγησε ο προιστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π.Ηλίας Διακουμάκος, που υποδεχόταν όλη την ώρα με καλωσύνη και χαρά τους πάντες όσους είχαν την τύχη να βρεθούνε στον Αϊ-Σώστη στην Πέρδικα της Αίγινας.

perdika-1

perdika-3

perdika-4

perdika-5

perdika-6

perdika-7

perdika-9

perdika-8

Εμφανίσεις: 32785
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!