Εορτή προστάτιδος της Ιθάκης Παναγίας των Καθαρών

ithaki-6

Για την  Romfea.gr, Μιχάλης Ζαφείρης

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ιερά Μονή Παναγίας των Καθαρών στην Ιθάκη για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Η προστάτιδα του Νησιού, Παναγία Καθαριώτισσα, προσέλκυσε κόσμο από το νησί της Λευκάδος, την Κεφαλονιάς και των λοιπών μικρών διπλανών νησιών αλλά και από μέρη της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας και της Πάτρας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Στην Ιερά ακολουθία του εσπερινού συμμετείχε και ο γέροντας Εφραίμ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε τον γέροντα Εφραίμ, του έδωσε τον λόγο για να αναφερθεί στην ευαγγελική περικοπή από την πτώση του Αδάμ και της Εύας έως και την γέννηση της Θεοτόκου από τον Ιωακείμ και την Άννα.

Συγκινητικά ήταν τα λόγια του γέροντος Εφραίμ όταν έφτασε στο σημείο που ανεφερε συγκλονιστικά θαύματα της Παναγίας στο Άγιον Όρος.

Αξίζει κάθε έπαινος στον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής των Καθαρών, Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Μόσχο για την άψογη οργάνωση της Ιεράς πανηγύρεως.

ithaki-1

ithaki-2

ithaki-3

ithaki-4

ithaki-5

Εμφανίσεις: 57020
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!