Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Καθαρών (ΦΩΤΟ)

katharon-5

Για την Romfea.gr | Μιχάλης Ζαφείρης

Συνεχίστηκε και σήμερα το μεγάλο προσκύνημα που πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή Παναγίας Καθαρών Ιθάκης.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, όστις και ομίλησε επικαίρως.

Στην θεία λειτουργία παρευρέθηκαν οι αρχές του τόπου και άπας κλήρος και λαός.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πρσγματοποιήθηκε, μετά πάσης εκκλησιαστικής λαμπρότητος και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό, η λιτανεία της Ιεράς και Θαυματουργής εικόνος της Παναγίας των Καθαρών.

Στο τέλος ολων των ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε άπαντες όσοι βοήθησαν και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον γέροντα Εφραίμ τον Σιμωνοπετρίτη, ο οποίος λάμπρυνε με την παρουσία του τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας των Καθαρών και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Σεβαστιανό Μόσχο για την άψογη οργάνωση της Ιεράς πανηγύρεως.

Αυτή την ώρα προσφέρεται μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής και θα επακολουθήσει η καθιερωμένη μοναστηριακή τράπεζα.

Ο εκ πατρών ορμώμενος Καθηγούμενος Σεβαστιανός Μόσχος ευχαρίστησε τον σεπτό ποιμενάρχη για την παρουσία του στο νησί της Ιθάκης και έκανε έκκλιση στον κόσμο για την αποπεράτωση των έργων της Μονής.

katharon-1

katharon-2

katharon-3

katharon-4

katharon-6

katharon-7

katharon-8

katharon-9

katharon-10

Εμφανίσεις: 50732
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!