Να εξεταστεί από ειδικούς η στατικότητα του Μητροπολιτικού Ναού στο Βόλο

ImageΤην ανάγκη συνολικής προστασίας του μνημειακού χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου υπογραμμίζει ο κ. Νίκος Τσαντίλης με αφορμή τις εργασίες ανάδειξης των Αγιογραφιών που έχει δρομολογηθεί.

Ο κ. Τσαντίλης, ο οποίος ασχολείται με ειδικά δομικά και στεγανωτικά υλικά, κλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τους ιθύνοντες του ναού να πραγματοποιήσει αυτοψία και στην πολυσέλιδη έκθεση που συνέταξε και έθεσε υπόψη των υπευθύνων του ναού τονίζει μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να ασχοληθούν ειδικοί επί στατικών θεμάτων και ναοδόμοι, προκειμένου να αποφανθούν σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναός».

Καταθέτοντας τις απόψεις του στον «Τ» ο συμπολίτης επιχειρηματίας, υπογραμμίζει ότι παράλληλα με την ανάδειξη των Αγιογραφιών του ναού θα έπρεπε να εξεταστούν από ειδικούς και τα υπόλοιπα προβλήματα που διαπίστωσε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαντίλης αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην δεξιά κολώνα που βρίσκεται στον άμβωνα, διότι «διαπίστωσα ότι είναι διογκωμένη η επένδυση από μάρμαρο» όπως εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει ότι «πρέπει να εξεταστεί από ομάδα ειδικών, προκειμένου να αποφανθούν για τις ενδεχόμενες ενέργειες που θα απαιτηθούν».

Στην έκθεση που συνέταξε ο ίδιος δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αποκατάστασης των βλαβών ανάλογα με την ζημιά που έχουν υποστεί και κυρίως, στην συνδρομή των ειδικών για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Εμφανίσεις: 53827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!