Το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Αγία Βαρβάρα

nikaias-8

Με την δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε ο Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας την Ιερά Πανήγυρη του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Το διήμερο της 7ης και 8ης Σεπτεμβρίου πλήθος πιστών προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να ασπασθούν το ιερό εικόνισμά της, να προσευχηθούν και να παρακαλέσουν την Κυρία Θεοτόκο.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος με την συμμετοχή των ιερέων τόσο της ενορίας μας, όσο και άλλων ενοριών. Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικαίας και Αγίας Βαρβάρας κ. Αλεξίου, ο οποίος προ της απολύσεως απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο γεγονός του Γενεθλίου της Θεοτόκου και την σημασία που έχει στην ζωή μας το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Το εσπέρας της εορτής τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και στην συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στους δρόμους της ενορίας.

nikaias-9

nikaias-10

Εμφανίσεις: 40572
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!