Στην Ουκρανία (;) για τα κλέμμενα λείψανα της Αγ. Αναστασίας

agia an 51Σε θρίλερ εξελίσσεται η ανεύρεση των ιερών λειψάνων της αγίας Αναστασίας, που τον Απρίλιο του 2012 κλάπηκαν από το μοναστήρι το οποίο είναι αφιερωμένο στην αγία και βρίσκεται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Οι Αρχές στρέφουν τις έρευνές τους και στην Ουκρανία.

Με βάση στοιχεία που έχουν στα χέρια τους εκτιμούν ότι τα ιερά λείψανα βρίσκονται στην κατοχή κάποιου πλούσιου Ουκρανού.

Ακόμη ένα μέλος της σπείρας των ιερόσυλων που ρήμαξαν εκκλησίες της βόρειας Ελλάδας οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Παρά τη βαριά ποινή που του επιβλήθηκε, αρνήθηκε να αποκαλύψει οηδήποτε για την υπόθεση, να αναφέρει για λογαριασμό ποιου προσώπου έγινε η κλοπή των ιερών λειψάνων της αγίας Αναστασίας τονίζει στη "δημοκρατία" ο Μανώλης Λαμ τζίδης, συνήγορος υπεράσπισης της Μονής της Αγίας Αναστασίας.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε κάθειρξη 10 ετών σε 28χρονο Ρουμάνο, ο οποίος μαζί με ακόμη τουλάχιστον έξι άτομα έκλεβε ιερούς ναούς.

0 κ. Λαμτζίδης εξηγεί ότι οι Αρχές έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως τα λείψανα της αγίας Αναστασίας κατέληξαν στην Ουκρανία και όχι στη Ρουμανία, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι κάποιος πλούσιος Ουκρανός έδωσε εντολή να κλαπούν τα λείψανα της αγίας.

Τόσο στη Ρωσία όσο και σε πρώην σοβιεηκές χώρες οι πλούσιοι συνηθίζουν να διατηρούν ως εκθέματα στα σπίτια τους ιερά κειμήλια τονίζει ο δικηγόρος.

Εμφανίσεις: 79217
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!