Αγιασμός έναρξης εργασιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)

stagon1

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της έναρξης των εργασιών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, παρουσία της δωρήτριας κ. Αικ. Δημουλά.

Μετά την τελετή του αγιασμού τον λόγο πήρε ο διευθυντής της βιβλιοθήκης κ. Γεώργιος Καρύδης ο οποίος αναφέρθηκε σ' αυτό το τόσο σημαντικό έργο.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην από αρχής του ελληνικού έθνους μεγάλη σημασία των γραμμάτων και στην συμβολή της εκκλησίας στη διαφύλαξη της ελληνικής γλώσσας.

Ευχαρίστησε την κ. Δημουλά για την μεγάλη αυτή δωρεά της στην Καλαμπάκα και είπε πως και η Δημοτική Αρχή αλλά και η εκκλησία και ο ίδιος προσωπικά θα είναι συμπαραστάτες της στην προσπάθεια που κάνει να αναβαθμίσει την βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας.

Με τη σειρά της η μεγάλη δωρήτρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Αικατερίνη Δημουλά στον λόγο της (στα αγγλικά) αναφέρθηκε εμφανώς συγκινημένη στην ιδέα και την επιθυμία της να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα της Γεωργίου Δημουλά, ο οποίος έκανε πολλές δωρεές στην Καλαμπάκα, για να κάνει αυτή τη σημαντική δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή αλλά και όλους όσοι είναι συμπαραστάτες της σ' αυτό το εγχείρημα.

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης πήρε στη συνέχεια το λόγο και είπε τα εξής:

Είμαι Ιδιαίτερα χαρούμενος σήμερα, γιατί έχω την τιμή να εκπροσωπώ ως Δήμαρχος του Δήμου Καλαμπάκας τους πολίτες του Δήμου, στον αγιασμό της έναρξης των εργασιών αναβάθμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Αρχίζει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο με τις ευλογίες της εκκλησίας, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας κ Σεραφείμ.

Το έργο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει και να περατώσει, η κυρία Κατερίνα Δημουλά, κόρη του αείμνηστου συμπατριώτη μας, Γεωργίου Δημουλά.

Ο Γεώργιος Δημουλάς σε μικρή ηλικία ξενιτεύτηκε στην Αμερική, όπου εργάστηκε σκληρά και πέτυχε να αποκτήσει, με την βοήθεια του θεού, μεγάλη οικονομική ευμάρεια. Πραγματικός ευπατρίδης, σωστός πατριώτης και ένθερμος νοσταλγός της πατρικής γης, δεν ξέχασε την Καλαμπάκα, την αγαπημένη του γενέτειρα και υπήρξε γι' αυτήν, μεγάλος ευεργέτης.

Δεν θα αναφερθώ σε όλες του τις αγαθοεργίες, αλλά θεωρώ σημαντικό να τονίσω ότι συνέβαλε αποτελεσματικά με τις δωρεές του, στην ανέγερση του διδακτηρίου του Γυμνασίου Καλαμπάκας, το σημερινό Γενικό λύκειο, και του διδακτηρίου του 2ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας.

Μεγάλη, επίσης, υπήρξε και η προσφορά του στην ανέγερση και αποπεράτωση του ιερού ναού του Αγίου Βησσαρίωνος.

Και σήμερα, έρχεται η κόρη του, η κα Κατερίνα Δημουλά, να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας, με έργο ζωής.

Συγκεκριμένα με την αναβάθμιση, αναμόρφωση και επέκταση του κτιριακού χώρου, αλλά και τον εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα, η σημερινή βιβλιοθήκη θα γίνει ένας χώρος λειτουργικός, χώρος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Γενικά θα αποτελέσει έναν πνευματικό φάρο, κάτι που λείπει από τον τόπο μας.

Όλο το μεγαλείο αυτού του έργου και αυτής της προσπάθειας, το φανερώνουν τα ίδια τα λόγια της χορηγού.

Συγκεκριμένα το 2012 δήλωσε: «Η βιβλιοθήκη είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθώ να αγγίξω όλους τους συνανθρώπους μας και σ΄αυτό θα εστιάσω όλο το χρόνο και την ενέργεια που διαθέτω». Είναι πράγματι, ένα έργο ζωής! Τι άλλο να προσθέσει κανείς;

Κα Δημουλά, ως δήμαρχος αυτής της πόλης, σας εκφράζω τις ολόθερμες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλων των δημοτών, αλλά και όλων των συμπατριωτών μας.

Είθε ο θεός να σας έχει καλά , εσάς και την οικογένεια σας και δηλώνω ότι θα είμαι πάντα κοντά σας, για να προσφέρω κάθε δυνατή στήριξη στο μεγάλο έργο που ξεκινάτε σήμερα με τις ευλογίες του δεσπότη μας.

Κα Δημουλά σας ευχαριστώ θερμά και θέλω να σας προσφέρω ένα μικρό δώρο, εκ μέρους όλων των συνδημοτών μας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλη και τόσο σημαντική προσφορά σας».

Τέλος να αναφέρουμε ότι στον αγιασμό για τα έργα της Βιβλιοθήκης παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η αδερφή της κ. Κατερίνας Δημουλά, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας της κυρίας Δημουλά και αρκετοί συμπολίτες μας.

agiasmos2

agiasmos3

agiasmos4

agiasmos6

Εμφανίσεις: 41754
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!