Μεσσηνίας: ''Να επιδείξουμε πνεύμα συναδελφικότητας'' (ΦΩΤΟ)

kozani-6

Του Αθανάσιου Θανόπουλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλειάς κ. Γαβριήλ, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και ο οικείος Μητροπολίτης κ. Παύλος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διαυλείας κ. Γαβριήλ και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην θυσία του Κυρίου μας στο Σταυρό και στη δύναμη της αγάπης και της αυτοθυσίας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι: ''Η κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας είναι κρίση αξιών και θεσμών, και για να ξεφύγουμε από αυτή θα πρέπει να επιδείξουμε πνεύμα συναδελφικότητας, αγάπης και συντροφικότητας.''

kozani-1

kozani-3

kozani-4

kozani-5

kozani-7

kozani-8

kozani-2

kozani-9

Εμφανίσεις: 41289
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!