Προσκυνηματικές Εκδρομές στην Εκκλησία της Ουκρανίας

ImageΜε την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ, η Εκκλησία της Ουκρανίας διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τουλάχιστον 5 λόγοι, γιατί να επιλέξετε το ταξίδι στην Ουκρανία:

  1. Επειδή η Ουκρανία (αρχαία ονομασία – Ρωσσία του Κιέβου) είναι η πατρίδα του αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, του αγίου Λουκά της Κριμαίας, του οσίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκι.
  2. Επειδή το Κίεβο είναι το λίκνο της Ρωσσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, διότι από εκεί διαδόθηκε η ορθόδοξη πίστη στην Ρωσσία, Λευκορωσσία και τις άλλες ανατολικό-σλαβικές χώρες.
  3. Επειδή δεν χρειάζεται βίζα για να μπείτε στην Ουκρανία.
  4. Επειδή θα Σας συνοδεύει ελληνόφωνος ξεναγός.
  5. Επειδή θα μείνετε με αξέχαστες εντυπώσεις.

Ενδεικτικό πρόγραμμα: Κίεβο – Κριμαία – Δυτική Ουκρανία

(8 μέρες)

 

1η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  

ΑΘΗΝΑ – ΚΙΕΒΟ, ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα. Πτήση με τις Ουκρανικές Αερογραμμές AEROSVIT (VV230) στις 09:20 για Κίεβο. Άφιξη στο αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου στις 12:05 (απευθείας πτήση). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο «Ρούς», τεσσάρων αστέρων, στο κέντρο της πόλεως. Γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μετά από το οποίο θα έχετε μια πρώτη γνωριμία με το Κίεβο. Θα δείτε το σημείο, όπου βαπτίστηκαν οι κιεβηνοί στο ποταμό Δνείπερο από τους βυζαντινούς ιεραποστόλους με διαταγή του πρίγκιπα Κιέβου Βλαδιμήρου το 988. Αναχώρηση μετά για τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο οποίος χτίστηκε σαν αντίγραφο του ίδιου ναού της Κωνσταντινουπόλεως. Θα επισκεφτείτε την Ι. Μ. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του λεγομένου Χρυσότρουλλου, επειδή από εκείνο το μοναστήρι ξεκίνησε η παράδοση των επιχρυσωμένων εκκλησιαστικών τρούλλων, η οποία από την Ουκρανία διαδόθηκε αργότερα και στην σημερινή Ρωσσία και σε άλλες ορθόδοξες χώρες. Επίσκεψη στον Ι. Ν. Αγίου Βλαδιμήρου, στον οποίο θα προσκυνήσετε τα ιερά λείψανα της αγίας μεγαλομάρτυρας Βαρβάρας. Θα δείτε τον Ι. Ν. Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος σύμφωνα με αρχαιορωσσικούς χρονογράφους, ήταν ο πρώτος που κήρυξε το Ευαγγέλιο στους ιερούς λόφους του Κίεβου και θεωρείται ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Κιέβου. Θα έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε ουκρανικά εθνικά σουβενίρ και να κάνετε μια ωραία βόλτα στο νυχτερινό Κίεβο. Διανυκτέρευση.

Image

Image

Image

2η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΛΑΥΡΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ, ΑΛΛΕΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ

Θεία Λειτουργία στις σπηλιές (κατακόμβες) της Λαύρας, όπου βρίσκονται τα ολόσωμα λείψανα 125 οσίων πατέρων, που ασκήτεψαν στην μονή, αρχίζοντας από τον 10ο αιώνα. Μετά την Λειτουργία καφές στο μοναστήρι και λεπτομερής ξενάγηση στις σπηλιές και εκκλησίες της Λαύρας, η οποία σε έκταση είναι η μεγαλύτερη στον ορθόδοξο κόσμο. (Βλ. Πατερικόν των Σπηλαίων του Κιέβου, εκδ. Ζ, 1999, Ωρωπός Αττικής, μετάφρ. Αρχιμ. Τιμοθέου Σάκκα). Στη συνέχεια γεύμα σε ένα παραδοσιακό ουκρανικό εστιατόριο. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές Αγίας Σκέπης, Φλώρου και Λαύρου, και Αγίου Παντελεήμονος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Image Image

Image

3η ΗΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΙΕΒΟ 

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο, Θεία Λειτουργία στην Ι. Μ. Αγίας Τριάδος, όπου είναι ο τάφος με τα λείψανα του οσίου Ιωνά, μαθητή του αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Η εν λόγω Ιερά Μονή βρίσκεται μέσα στον πανέμορφο βοτανικό κήπο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Γεύμα και επίσκεψη στο Χωριό Μουσείο Πιρογκόβο, όπου θα δείτε παραδοσιακά σπίτια, εκκλησίες, σχολεία. Ελεύθερο βράδυ.

Image

Image

Image

4η ΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ:

ΚΡΙΜΑΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ

Στις 6:00 το πρωί πτήση για την Συμφερούπολη της Κριμαίας. Άφιξη στις 7:20, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, καφές και ξεκούραση.

Κατά τις 10:00 εκκλησιασμός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου Λουκά του ιατρού, επίσκεψη στο μουσείο του Αγίου Λουκά και επίσκεψη στον τάφο του Αγίου στον λόφο των Αγίων Πάντων, όπου βρίσκεται το Πρώτο Κοιμητήριο της Συμφερούπολης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπαχτσισαράϊ, με επίσκεψη καθ’ οδόν στο Ανάκτορο  Μπαχτσισαράϊ, που χτίστηκε το 1503. Επιστροφή στην Συμφερούπολη. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Image

Image

Image

5η ΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ: ΚΡΙΜΑΙΑ, ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΗ

Στις 08:30 μετά από το πρωϊνό αναχώρηση για την Σεβαστούπολη, γύρος της πόλης. Επίσκεψη στο φημισμένο Πανόραμα. Πρόκειται για ένα Ιστορικό Μουσείο, που βρίσκεται στην Ιστορική Λεωφόρο. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Χερσονήσου. Συνεχίζουμε στα ερείπια της αρχαίας Χερσώνας, όπου υπάρχει ο εντυπωσιακός Ιερός Ναός του Αγίου Βλαδίμηρου. Θα δείτε τον τόπο, που βαπτίστηκε ο ίδιος ο πρίγκιπας Κιέβου Βλαδίμηρος – βαπτιστής των αρχαίων ρώσσων, δηλαδή των σημερινών ουκρανών.

Επίσκεψη στο  Μοναστήρι του Αγίου Κλιμεντίου στο Ίνκερμαν. Το απόγευμα, βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο με τα θαυμάσια Νεοκλασικά Κτίρια. Επιστροφή στην Συμφερούπολη.

Image

Image

Image

 6η ΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ:

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο στις 6:00 το πρωί. Στις 8:00 πτήση για Κίεβο. Άφιξη στο Κίεβο στις 9:30 και αμέσως αναχώρηση για την Δυτική Ουκρανία, που είναι πλούσια σε μοναστήρια και έχει πάρα πολύ θρησκευόμενο πληθυσμό. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος στο Κόρετς, όπου θα έχετε γεύμα. Το απόγευμα άφιξη στην Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ποτσάϊβ. Τακτοποίηση στο ξενώνα. Ξεκούραση.

Image

Image

Image

 7η ΗΜΕΡΑ, ΠΕΜΠΤΗ:

ΛΑΥΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΣΆϊΒ

Θεία Λειτουργία και ξενάγηση στην Λαύρα, στην οποία φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας του Ποτσάϊβ, το αποτύπωμα του ποδιού της Παναγίας από θαύμα, που έγινε το 1240, και τα λείψανα των οσίων Ιώβ και Αμφιλοχίου. Γεύμα στην σκήτη της αγίας Άννης, όπου υπάρχει αγίασμα και επιστροφή στο Κίεβο.

Image

Image

Image

8η ΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα στις 13:05. Άφιξη στην Αθήνα στις 15:50.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο πρωθιερέα Νικόλαο Danylevych (ομιλεί ελληνικά):

+380442551216  +380442551216 – γραφείου

+380442800356 – fax

+380930955862  +380930955862 – κινητό

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταχυδρομική διεύθυνση:

01015, Ukraine, Kiev

Ivana Mazepy Str., 25, korp. 70a

Kievo-Pecherska Lavra

Archpriest Nikolaos Danylevych

Εμφανίσεις: 1401
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!