Κορωνείας: ''Ζυγός δικαιοσύνης ευρέθη ο Σταυρός Σου'' (ΦΩΤΟ)

koroneias-11a

Στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου, που κατακλείσθηκε από πιστούς χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος απο τους ιερείς του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμήνευσε το τροπάριο του Αποδείπνου ''Εν μέσω δύο ληστών ζυγός δικαιοσύνης ευρέθη ο Σταυρός Σου....''.

Αναπτύσοντας και αναλύοντας το περιεχόμενο του ύμνου, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι η στάση μας πολλές φορές είναι ανάλογη με του εξ αριστερών ληστή, όταν στις δυσκολίες και τις δοκιμασίες της ζωής διερωτώμεθα που είναι ο Θεός.

Την απάντηση την δίνει ο εκ δεξιών ληστής όταν λέγει ότι ''άξια ων επράξαμεν απολαμβάνομεν.''

Γιατί πράγματι πολλά δεινά της ζωής μας οφείλονται σε δικές μας λανθασμένες επιλογές, ή στην γενικότερη φθορά που εισήλθε μετά την επανάσταση των πρωτοπλάστων.

Είναι αξιοσημείωτο συμπλήρωσε ο Σεβ. Κορωνείας ότι ο εξ αριστερών ληστής ήταν αδύνατο να καταλάβει πώς ένας Θεός θυσιάζεται.

Η αγάπη του Θεού υπερβαίνει την ανθρώπινη λογική! Και ακόμη πιό αξιοσημείωτο πώς ο εκ δεξιών ληστής αναγνωρίζει ένα κατάδικο, που πεθαίνει στο Σταυρό, ως Βασιλέα!

''Μεγάλην πίστιν εύρε, μια ροπή εσώθη'' όπως ψάλλομε την Μ. Πέμπτη. Ο Θεός, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος ας μας χαρίζει την πίστη και την μετάνοιά του.

Να αναφερθεί ότι ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ισίδωρος Μπαϊρακτάρης με τον συνεφημέριό του π. Παναγιώτη Γκουλιαμτζή και τους λαϊκούς συνεργάτες και συνεργάτιδές του εφρόντισαν με επιμέλεια τα της Πανηγύρεως.

koroneias-1

koroneias-2

koroneias-3

koroneias-4

koroneias-16

koroneias-5

koroneias-6

koroneias-7

koroneias-9

koroneias-8

koroneias-10

koroneias-13

Εμφανίσεις: 29524
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!