Θεουπόλεως: "Ο Σταυρός του Κυρίου, μας καλεί να βγούμε από το κλούβι μας"

ipsosi-theoupoleos-5

ROMFEA.GR | Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού της Ι.Μ. Νεαπόλεως λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "σήμερα έρχονται στο νούν όλων μας, οι λόγοι του Αποστόλου Πάυλου -εμοί δε μοι γένοιτο καυχάσθαι, ει μη εν τω Σταυρώ του κυρίου ημών Ιησού Χριστού-"

"Σταυρός, η πλέον χειροπιαστή αποδείξη της αγάπης του θεού πρός τον άνθρωπο, και η μυστηριακή όδος που επέλεξε ο θεός να έλθει εις τούς ανθρώπους και οι άνθρωποι να έλθουν προς Αυτόν", πρόσθεσε ο Επίσκοπος Θεουπόλεως.

Επίσης ο Θεοφιλέστατος τόνισε: "Ο Σταυρός θα είναι πάντοτε μωρία για τους κατα κόσμον σοφούς και σκάνδαλο για τους άπιστους και θα προκαλέσει τη λογική τους. Όμως ο δήθεν ηττημένος επί του Σταυρού, αποδείχθηκε ο αιώνιος νικητής, για την Ανάσταση ενίκησε
τη φθορά και το θάνατο."

"Ο Σταυρός του Κυρίου, μας καλεί σήμερα στις δύσκολες μέρες που ζούμε να βγούμε από το κλουβί μας μέσα στο οποίο κλείσαμε τους εαυτούς μας, να πλησιάσουμε τον Εσταυρωμένο Κύριο και να ακούσουμε τον λόγο Του από τον τελευταίο αγώνα της επίγειας παρουσίας του, που είναι ο Σταυρός του, από όπου και φωνάζει πρός όλου μας: Χριστιανέ, πίστεψε, συγχώρεσε, αγάπησε", πρόσθεσε κλείνοντας ο Επίσκοπος.

ipsosi-theoupoleos-3

ipsosi-theoupoleos-4

ipsosi-theoupoleos-6

ipsosi-theoupoleos-7

ipsosi-theoupoleos-8

ipsosi-theoupoleos-9

ipsosi-theoupoleos-10

ipsosi-theoupoleos-11

Εμφανίσεις: 38135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!