Την παραίτηση του υπέβαλε ο Επίσκοπος Δεβόλεως Θεοδόσιος

ImageΣυνεδρίαζε την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010 η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, υπό την Προεδρία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Μαξίμου.

Κατά την διάρκεια της Συνεδρίας ο Επίσκοπος Δεβόλεως κ. Θεοδόσιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τρωϊάν, υπέβαλε την παραίτησή του από την Ηγουμενία .

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Επίσκοπος Θεοδόσιος, είχε κατηγορηθεί για διακριτική μεταχείριση και προσβολή σε βάρος ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε σε διαμαρτυρίες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από την Ιερά Μονή.

Να αναφερθεί, ότι η Σύνοδος δεν ασχολήθηκε μόνο με το εν λόγω ζήτημα, αλλά και με την όλη συμπεριφορά του Επισκόπου ο οποίος με τις πράξεις του δυσφημεί την εικόνα της Επισκοπής και του κλήρου.

Ακόμα να σημειωθεί, ότι δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Ιερά Σύνοδος έκανε δεκτή την παραίτηση του Επισκόπου Δεβόλεως.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ρούσσε Νεόφυτος όσον αφορά την υπόθεση δήλωσε, ότι η Ιερά Σύνοδος δεν έχει συζητήσει το θέμα διορισμού νέου Ηγουμένου στην Μονή Τρωϊάν.

«Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό ο επίσκοπος Θεοδόσιος να παραμείνει εκεί για έναν ακόμη μήνα περίπου, ως ότου τακτοποιηθούν τα διαχειριστικά της Μονής», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νεόφυτος.

Εμφανίσεις: 40715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!