Ο εορτασμός της Υψώσεως στην ομώνυμη Ιερά Μονή στη Θήβα

thiva1Πλήθος κόσμου, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, κατέκλυσε την Ιερά Μονή Υψώσεως Τιμίου Σταυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ως και αφ' Εσπέρας, για τον εορτασμό της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Θηβαΐδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Πορφυρίου.

Το Θείο Κήρυγμα εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος εξήρε την σημασία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού για την αλήθεια της Πίστεώς μας, την σωτηρία μας και την βοήθειά Του γιά την λύση των προσωπικών μας προβλημάτων και της Πατρίδος μας.

Ευχήθηκε στην Καθηγουμένη Ιερωνύμη Μοναχή και την Αδελφότητα του Τιμίου Σταυρού πλούσια την Χάρη Του, ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα το μοναστικό έργο τους.

Ο Μητροπολίτης Θηβαΐδος στην Θεία Λειτουργία μνημόνευσε τον ιδρυτή-κτίτορα Πνευματικό Πατέρα και Γέροντα της Μοναστικής Αδελφότητος Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πέτρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, του οποίου η κατά σάρκα αδελφή, Μαρία Νικολάου Καλαμπόκα, πέριξ της οποίας συνήχθη η πρώτη Μοναστική Αδελφότης των Μοναζουσών και εξ αυτών προήλθον έτεραι δύο εις Θεσσαλιώτιδα και δύο εις ΗΠΑ και Νορβηγία, άπαντα τον βίο της εκεί καταθέσασα θεμέλιον άσειστον η ιδία γενομένη, είναι ενταφιασμένη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, και κατά την ομιλία του στην Τράπεζα, ο Αγιος Θηβαΐδος, εξήρε το έργο της Αγίας Βασιλομήτορος Ελένης γιά την εύρεση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, την ανάδειξη των Αγίων Τόπων και της Μονής Σινά από όπου ο ίδιος προέρχεται.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Εορτή οι φίλοι της Ιεράς Μονής, ο ελλογιμότατος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλειος Γαϊτάνης, καθώς και ο Αρχιτέκτων Αναστηλωτής Μνημείων Σινά-Ιεροσολύμων-Τιμίου Σταυρού Ασπροποτάμου, Οσίου Λουκά, και πλείστων άλλων ως των Ιερών Μονών των ως άνω Μοναστικών Αδελφοτήτων, κ. Χρήστος Κατσιμπίνης, με τους οποίους συνομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

thiva

thiva2

0thiva-1

0thiva-2

0thiva-3

0thiva-4

0thiva-6

0thiva-7

0thiva-9

0thiva-10

0thiva-11 

0thiva-12

0thiva-13

0thiva-14

0thiva-15

Εμφανίσεις: 76147
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!