Η Πύλη Τρικάλων υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)

pili-1

Για την Romfea.gr, Βαγγέλης Σαμαράς

Την εορτή του Πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνα πανηγύρισε χθες Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 η πόλη της Πύλης στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα όπου μπροστά από το Δημαρχείο Πύλης έγινε η επίσημη υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δουσίκου.

Την Τίμια Κάρα συνόδευε ο Ιερομόναχος της Μονής Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων ενώ ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση, παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, μέχρι τον Ιερό Ναό που τιμάται επ' ονόματι του Αγίου, όπου ακολούθως τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβε μέρος και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης.

Για το βίο του Αγίου Βησσαρίωνος, τον οποίο ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Τρικαλινοί, μίλησε κατάλληλα ο πολιός ποιμενάρχης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι υπήρξε ένας λαμπρός ιεράρχης που προσέφερε την αγάπη του για το Χριστό αλλά και για τους ανθρώπους.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας  και άλλοι επίσημοι.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού η Τίμια Κάρα αναχώρησε εκ νέου για την Ιερά Μονή Δουσίκου.

pili-2

pili-3

pili-4

pili-5

pili-6

pili-7

pili-9

pili-10

pili-11

pili-12

pili-13

pili-14

pili-15

Εμφανίσεις: 46521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!