Μνημόσυνο Πρωτοπρ. κυρού Στεφάνου Αβραμίδη

serafeim-2

"Ήταν απόγευμα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013, ο λευκασμένος λευίτης με πλησιάζει μετά από μια κηδεία και μου λέγει:

-"Θέλω αν είναι ευλογημένο, να λειτουργήσω στην Αγία Μαρίνα κάποια μέρα".

Και με σεβασμό υϊκό του απαντώ:

- "Γέροντα ο ναός είναι δικός Σας, έχετε δικαιώματα, αφού είστε ο πρώτος κληρικός που λάβατε χειροτονία εντός του".

- "Να ναι ευλογημένο, του χρόνου λοιπόν πού συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε".

- "Ε τότε, θα κάνουμε μεγάλη γιορτή για το χρυσό ιωβηλαίο Σας.

Την επομένη, περίπου την ίδια ώρα, Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, εκ της Αναβύσσου, ανέβει εις τα δώματα του Θεού, τον οποίο παιδιόθεν ηγάπησε".

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τις 20 Σεπτεμβρίου 1964, όταν στο ναό της ενορίας μας, ο τότε Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Κλεομβρότου, χειροτονούσε εις πρεσβύτερο τον Στέφανο Αβραμίδη.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 την επέτειο αυτή, η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως τίμησε με πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Πρωθιερέως μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος.

Στο Ιερό Μνημόσυνο, αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, μήνυμα του Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ιακώβου Φραντζή.

Το παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, στα νότια του γυναικωνίτη του Ναού μας, πάντα θα μας θυμίζει τον ομώνυμο του Πρωτοδιακόνου και Πρωτομάρτυρος, που έγινε πρωτοχειροτόνητος στὸ Ἱερὸ Θυσιαστήριο της Αγίας Μαρίνης.

Ας είναι αιωνία η μνήμη, του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου κυρού Στεφάνου Αβραμίδη και ας γίνεται μεσίτης στο Θεό για την ενίσχυση στον επί γης αγώνα για σωτηρία, των ενοριτών μας και των απανταχού διακονηθέντων υπ' αυτού Ορθοδόξων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΒΡΑΜΙΔΗ

serafeim-1

serafeim-3

serafeim-4

Εμφανίσεις: 36224
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!