Άνθιμος: ''Δεν θέλουμε να υπάρχει Ισλάμ στην Θεσσαλονίκη'' (ΒΙΝΤΕΟ)

anthim

Του Αθανάσιου Θανόπουλου

''Δεν θέλουμε να υπάρχει Ισλάμ στην Θεσσαλονίκη, φτάνουν τόσα άλλα που χάσαμε'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στην εκπομπή της Αννίτας Πάνιας.

''Ήρθε ο Τούρκος Υπουργός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης και μόλις τον είδε είπε, αυτό είναι τζαμί για τους Τούρκους και ο άλλος ο Υπουργός μόλις μπήκε στην Θράκη είπε, μπήκα στην Δυτική Θράκη, το κομμένο χέρι της Τουρκίας'', συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης.

Στην συνέχεια ο Παναγιώτατος τόνισε: ''Η Θεσσαλονίκη ευεργετήθηκε από τους Ρώσους, τα τελευταία χρόνια που πήραν τα πάνω τους, που ήρθαν εδώ και οι οποίοι επισκέπτονται όλες τις παλαιές και μεγάλες εκκλησίες που υπάρχουν για να προσκυνήσουν''.

''Αυτό το οποίο πάντοτε μας καίει, και τώρα τελευταία βλέπω μια σιωπή, ειναι το θέμα με τα Σκόπια. Ούτε ο Πρωθυπουργός είπε τίποτα, μόνο εγώ είπα, ούτε ο κ. Τσίπρας είπε τίποτα ούτε και κανένας άλλος άκουσα να πει κάτι'', τόνισε ο κ. Άνθιμος.

Για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης τόνισε: ''Εμένα με ευχαρίστησε και δεν μου αρέσει μια προσωπική εκδήλωση ενός πολιτικού αρχηγού αμέσως να αρχίζει η κριτική, η αμφισβήτηση ή ο έπαινος. Καλά έκανε και πήγε.''

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την εκπομπή

Εμφανίσεις: 56617
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!