Εσπερινός Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια (ΦΩΤΟ)

maxperyy-5

Τιμά για μια ακόμη φορά, η Ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων – της  Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου - τον  Ευαγγελιστή της Αγάπης, αφού η Εκκλησία εορτάζει την Μετάστασή του.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα τελέσθηκε  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Προικονήσου κ. Ιωσήφ, Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου, πλαισιώθηκε από πολλούς κληρικούς, ενώ τους ύμνους της εορτής τους απέδωσε θαυμάσια πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Ζαχαρία  Κοντοφρύδη.

Μετά την αρτοκλασία κήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο ο Σεβ. κ. Ιωσήφ.

Οι αναφορές του ήταν πολλές στους αιρετικούς που διαστρέφουν τον ρόλο του Κυρίου, τόνισε ότι ο χριστιανός πρέπει να έχει διπλή την αγάπη του, τόσο στον Χριστό, αλλά και στον συνάνθρωπο.

Ύστερα παρουσίασε την ζωή του εορταζόμενου Αγίου μέσα από γεγονότα και καταστάσεις, πάντα κατοχυρωμένος αγιογραφικά.

Υπογράμμισε ότι είναι ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο συμπαραστάτης όλων, ιδίως τώρα που η ρωμιοσύνη περνά ποικιλώνυμη κρίση.

Επειδή ο Άγιος μας βλέπει, παρότρυνε το εκκλησίασμα όπως του ζητήσει την βοήθειά του λαμβάνοντας αφορμή από στίχους του τροπαρίου του Αγίου και ερμηνεύοντας αυτό με γλαφυρότητα και ζωντάνια.

Δεν λησμόνησε να ζητήσει την προσευχή όλων για τους χριστιανούς που δοκιμάζονται φρικτά σε Ιράκ, Συρία  και αλλού, από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Τέλος, δεν παρέλειψε
και μετέφερε τις ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, που μόλις τέλειωσε την ποιμαντική επίσκεψή του στην Θράκη.

Πρίν την απόλυση με λίγα αλλά θερμά λόγια, ευχαρίστησε τον προεξάρχοντα της πανθομολογούμενα λαμπρής ακολουθίας ο προϊστάμενος της εκκλησιαστικής κοινότητας, Παν/τος Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης, όπως και τους χορωδούς για την άριστη απόδοση των βυζαντινών ύμνων.

maxperyy-2

maxperyy-3

maxperyy-4

maxperyy-6

maxperyy-7

maxperyy-8

Εμφανίσεις: 64012
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!