Υπάλληλος πωλούσε προϊόντα που αγόραζε για το Μοναστήρι

panormitis

Μήνυση κατέθεσε η εφορεία της Μονής Πανορμίτη στη Σύμη κατά υπαλλήλου που φέρεται να πωλούσε σε τρίτους προϊόντα που αγόραζε με χρήματα της μονής, και που προορίζονταν για τη λειτουργία του μοναστηριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm στην υπόθεση της υπεξαίρεσης της Μονής Πανορμίτη, εμπλέκεται υπάλληλος της Μονής, ο οποίος προσελήφθη το 1997 και τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει υπεύθυνος των προμηθειών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω υπάλληλος, ηλικίας 40 ετών, ένα μέρος από τις προμήθειες διαφόρων ειδών που έκανε για τη λειτουργία της Μονής τα πωλούσε σε τρίτους, εισπράττοντας ο ίδιος την αξία τους.

Έτσι με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς θα γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι «ψώνιζαν» είδη που αγοράζονταν για τον Πανορμίτη, δεδομένου ότι προκύπτει και ζήτημα κλεπταποδοχής.

Δεν έχει γίνει γνωστό για πόσο χρονικό διάστημα ο εν λόγω υπάλληλος της Μονής μεταπωλούσε τα προϊόντα που αγόραζε για την Μονή και ούτε πού κυμαίνεται το ποσό της υπεξαίρεσης.

Η επίσημη ανακοίνωση της Μονής

Η Εφορεία της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, αφού εξάντλησε τα περιθώρια ενδελεχούς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της εσωτερικής κατεπείγουσας έρευνας, υπό την προτροπή, έγκριση και εποπτεία του Σεβ. Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου, αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, με αίτημα λεπτομερούς δικαστικής έρευνας στα πλαίσια των αυξημένων δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος στις ανακριτικές Αρχές, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως υπόθεση που προσφάτως ανεφύη, βασιζόμενη μόνο σε ανεπίσημες πληροφορίες, σχετικά με θέμα οικονομικής φύσεως που αφορά συμπεριφορά ατόμου.

Δηλώνει δε προς πάσα κατεύθυνση κατηγορηματικώς και απολύτως ότι τα μέλη της διαπνεόμενα υπό ζήλου, αγάπης και φόβου Θεού, ο Οποίος μας έταξε να υπηρετούμε αυτήν, θα είναι αμείλικτη προς οποιονδήποτε διανοηθεί να ενεργήσει, να εκμεταλλευτεί και να βλάψει την Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, ή με οποιαδήποτε ιδιότητα συμπεριφέρεται κατά τρόπο που θίγει τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύμης κ. Χρυσόστομο, την Εφορεία και το υπ’ αυτών επιτελούμενο ιερό έργο, ως και το κύρος το οποίο η Ιερά Μονή του Παμμεγίστου των Ταξιαρχών Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτου απολαμβάνει από τους ανά την υφήλιο Ορθοδόξους πιστούς.

Εμφανίσεις: 35417
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!