Αρχιεπίσκοπος: ''Η μουσική είναι ένα μέρος του πολιτισμού'' (ΦΩΤΟ)

romanos-13

Του Ευάγγελου Καρπαθάκη | Romfea.gr

Τον Προστάτη τους Όσιο Ρωμανό τον Μελωδό τίμησε σήμερα, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Αττικής ''Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός'' στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Οδού Ακαδημίας.

Συγκεκριμένα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ναζιανζού κ. Θεοδώρητου, πλαισιούμενου από Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος καλεσμένων του Συλλόγου και απλού κόσμου όπου θέλησαν να πανηγυρίσουν την μνήμη των Αγίων.

Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νανζιανζού κ. Θεοδώρητος, οποίος αναφέρθηκε στην χριστιανική ζωή κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.

Τους χορούς των Ιεροψαλτών διηύθυναν στο δεξί Αναλόγιο ο Πρόερδος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Αθανάσιος Παπαζαρής και στο αριστερό Αναλόγιο ο έφορος του Συνδέσμου κ. Χαράλαμπος Συμεωνίδης.

Στην προσφώνηση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. Παπαζαρής ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την παρουσία του στον Εσπερινό.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του αναφέρθηκε στον πολιτισμό που έχουμε ως άνθρωποι τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Η μουσική είναι και αυτή ένα μέρος του πολιτισμού.''

romanos-1

romanos-2

romanos-3

romanos-4

romanos-5

romanos-6

romanos-7

romanos-8

romanos-9

romanos-10

romanos-11

romanos-12

romanos-14

Εμφανίσεις: 38177
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!