Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου στην Ι.Μ. Πρεβέζης

prevH έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που θα λειτουργήσει για τρίτη χρονιά φέτος από την Ιερά Μητρόπολη πραγματοποιήθηκε χθες με τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Ο μητροπολίτης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας ότι Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει να λειτουργεί βοηθητικά και ενισχυτικά στην εκπαίδευση, προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη δύσκολη οικονομική κατάσταση και να προσφέρουν ακόμη και τα απαραίτητα στα παιδιά τους.

Ο σεβασμιότατος τόνισε ότι η παιδεία πάσχει και όσο περνάνε τα χρόνια τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα και η τοπική εκκλησία θα
συνεχίσει στο μέτρο του δυνατού το εγχείρημα που έχει γίνει θεσμός στην περιοχή, με διακριτικότητα και εχεμύθεια για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ στόχος όπως είπε για την επόμενη χρονιά είναι να λειτουργήσει στο Κοινωνικό φροντιστήριο και τμήμα για μαθητές Λυκείου.

Ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτούργησε θετικά και με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στην προθυμία των εκπαιδευτικών αλλά και των εθελοντών, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Από πλευράς των καθηγητών ο κ. Κατσανάκης ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο αφιλοκερδώς, αφιερώνοντας ώρες από τον ελεύθερό τους χρόνο, ενώ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής και σε άλλους εκπαιδευτικούς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή συμβολικών δώρων από τον Μητροπολίτη στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν πέρσι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο «ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για την προσφορά τους».

Εμφανίσεις: 37336
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!