Πατριάρχης Χαλδαίων: ''Επιβεβλημένη η χρήση ισχύος κατά των εξτρεμιστών'' (ΒΙΝΤΕΟ)

xaldaios

Ο αρχιεπίσκοπος Λυών, καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρίν, παραδίδει στον πατριάρχη Χαλδαίων, Ραφαέλ Λουί Σακό, το κλειδί από το ασθενοφόρο, το οποίο αποτελεί την έμπρακτη συνεισφορά στην υποστήριξη των χριστιανών στις περιοχές όπου εξελίσσονται οι μάχες με τους τζιχαντιστές.

«Για να υπάρξει ειρήνη, είναι αναγκαίο κάποιες φορές να συγκεντρώνονται πολλές δυνάμεις ώστε ν’ αποκρούσουν τη βία. Η χρήση ισχύος δεν είναι αντίθετη με την ειρήνη. Θυμάμαι μία φράση που είπε για την αναταραχή στα Βαλκάνια και τις σφαγές στη Σρεμπρένιτσα, ο Παπάς Ιωάννης Παύλος ΙΙ: «Μερικές φορές η επιδίωξη της ειρήνευσης έχει το αντίθετο αποτέλεσμα για την ειρήνη, αυξάνει τη βία και την καταπίεση». Κατά συνέπεια η χρήση ισχύος έχει έναν σκοπό να επαναφέρει μία χώρα στην ειρήνη» υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος Λυών, καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρίν.

Στη συνέντευξή του στο euronews, ο πατριάρχης Χαλδαίων επεσήμανε ότι η ανάληψη δράσης είναι επιβεβλημένη διότι ο πληθυσμός υποφέρει.

«Σ’ εκείνους τους τόπους, οι άνθρωποι επιθυμούν μία αλλαγή και γι’ αυτό πρέπει να αναζητηθεί τρόπος δράσης κι όχι λόγια. Σήμερα απέναντι στους εξτρεμιστές μόνο η στρατιωτική ισχύς μπορεί να λειτουργήσει. Πιστεύω ότι γι’ αυτό το λόγο δεν χρειάζονται μόνον επιδρομές, αλλά και χερσαίες δυνάμεις για να βοηθήσουν τον ιρακινό στρατό και τους Κούρδους» τόνισε από τξην πλευρά του ο πατριάρχης Χαλδαίων, Ραφαέλ Λουί Σακό.

Παράλληλα ένα αεροσκάφος γεμάτο τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης θ’ αναχωρήσει τις προσεχείς ώρες για την περιοχή.

Εμφανίσεις: 55436
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!