Ο Υπουργός Πολιτισμού και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στις Μονές του νησιού

nisi-4

Γράφει ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου

Διάπλατος είναι πλέον ο δρόμος της δημοπράτησης για το μεγάλο έργο του Σκευοφυλακίου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που θα στεγαστεί στο Νησάκι.

Αυτό έκανε σήμερα γνωστό, ο Υπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο οποίος μαζί με την Γ.Γ. του Υπουργείου Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη σε αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία των Ιωαννίνων.

«Στο Νησί εξελίσσονται έργα ύψους 5 εκ ευρώ. Εξ’ αυτών το 1,5 είναι για τα Μοναστήρια και τα 3,5 για το σκευοφυλάκιο, το οποίο άμεσα μπορεί να δημοπρατηθεί. Η δουλειά που γίνεται είναι σπουδαία και εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Έτσι, ώστε να πούμε πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τέλος του 2015» είπε ο Υπουργός, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σήμερα το πρωί απο το Νησί. Σημείωσε ακόμη, πως σε αυτή την επίσκεψη έχουν μείνει εκτός προγράμματος αρκετά μέρη, δεσμεύτηκε όμως ότι θα γίνει εκ νέου μια επίσκεψη, ώστε «να είμαστε έτοιμοι εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου».

Την πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζουν τα έργα στις Μονές της Νήσου εξήρε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του.

«Έχουμε επισκεφθεί πολλές Μονές που και πνευματικό σκοπό εξυπηρετούν, αλλά και αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες» είπε, μεταξύ άλλων.

«Τουρισμός υψηλού επιπέδου»

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας χαρακτήρισε την πρόοδο των έργων πολύ σημαντική, ενώ στάθηκε στην άμεση δημοπράτηση του Σκευοφυλακίου, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευχάριστο.

«Είναι πολύ μεγάλη η σημασία του να ολοκληρωθούν τα βυζαντινά μνημεία του Νησιού» είπε ο κ. Μπέγκας και κάλεσε τους κατοίκους της Νήσου «να μας βοηθήσουν πολύ στο να υπάρξει τουρισμός υψηλού επιπέδου».

Τέλος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου σημείωσε πως στόχος είναι να παραδοθούν στην κοινωνία και στους πολίτες αξιόλογα μνημεία, για αυτό και οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό.

nisi-1

nisi-2

nisi-3

nisi-5

nisi-6

nisi-7

nisi-8

nisi-9

nisi-10

nisi-11

nisi-12

nisi-13

nisi-14

nisi-15

nisi-16

nisi-17

nisi-18

nisi-19

nisi-20

nisi-21

nisi-22

Εμφανίσεις: 51716
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!