Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του Πατριαρχικού Δικτύου

rodos-1Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή 12/10/2014, οι εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου του «Πατριαρχικού Δικτύου για την Ποιμαντική Διακονία στον χώρο της Υγείας», με θεματικό άξονα «Το τραύμα».

Σήμερα, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι μετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελιστρίας της Ρόδου.

Ακολούθησε η τελευταία συνεδρία, στην οποία συνοψίστηκαν τα πορίσματα - συμπεράσματα του Συνεδρίου. Διαπιστώθηκε ομόφωνα ότι τα Συνέδρια του «Πατριαρχικού Δικτύου» χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο και χαίρουν γενικής εκτιμήσεως στον ορθόδοξο κόσμο παγκοσμίως, καθώς παρέχουν πολύτιμο εξοπλισμό στον ποιμένα που θέλει να επιτελέσει με υπευθυνότητα τη διακονία του στον χώρο της Υγείας, και τον εφοδιάζουν με διεπιστημονικό υλικό που φέρει τη σφραγίδα διακεκριμένων στον τομέα τους επιστημόνων.

Ακόμη, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι τα Συνέδρια αυτά δίνουν την ευκαιρία σε ορθόδοξους κληρικούς από όλο τον κόσμο να βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον ίδιο χώρο, συντονίζοντας και οργανώνοντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ενέργειές τους στην άσκηση της ποιμαντικής διακονίας τους στον χώρο της Υγείας, ενθαρρύνοντας και προωθώντας, παράλληλα, την αλληλοβοήθεια που απαιτείται για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Οι σύνεδροι, αναχωρώντας για τις πατρίδες τους, ανανέωσαν συν Θεώ το ραντεβού τους για το επόμενο (4ο) Συνέδριο, δεσμεύοντας τους υπευθύνους του Πατριαρχικού Δικτύου στην οργάνωσή του, με τις ευλογίες πάντοτε του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος στηρίζει ασμένως από την αρχή του (2008) το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα.

Εμφανίσεις: 31767
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!