Επίσκοπος Θεουπόλεως: ''Κανένας λαός δεν έχυσε τόσο αίμα για τήν πίστη''

theopol-3

ROMFEA.GR | Στον Ιερό Ναό της Οσίας Παρασκευής στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, λειτούργησε ο Θεοφιλέστος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο Θεοφιλέστατος κατά την ομιλία του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, μεταξύ άλλων τόνισε: "Κανένας λαός δεν έχυσε τόσο αίμα για τήν πίστη του Χριστού, όσο έχυσε ο δικός μας, από της αρχής του χριστιανισμού μέχρι και σήμερα. Και αυτός ο ποταμός των αιμάτων είναι η πορφύρα που εφόρεσε η ορθόδοξη εκκλησία μας."

Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Θεουπόλεως τόνισε: "Δυστυχώς σήμερα φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε ανόητους και μικρόμυαλους όσους θυσίασαν την ζωή τους για τήν πίστη."

"Δεν είναι τυχαίο οτι η Εκκλήσια κάθε μέρα γιορτάζει και προβάλλει κάποιον ή κάποιους Αγίους, για να τους πλησιάσουμε, να γνωρίσουμε από κοντά τις μορφές τους, να πάρουμε μαθήματα αγιότητας και να προσπαθήσουμε να τους μιμηθούμε, κανόντας βήματα με αποφαστιστηκότητα προς την μετανοία, απο την μετάνοια στην καθαρότητα και απο την καθαρότητα στήν ταπείνωση.Αγιότητα σημαίνει ΑΓΑΠΗ και ΑΓΩΝΑΣ", πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Παντελεήμων.

theopol-1

theopol-2

theopol-4\

theopol-5

theopol-6

theopol-7

theopol-8

theopol-9

theopol-10

theopol-12

theopol-13

theopol-11

Εμφανίσεις: 40349
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!