Ο Πανάρετος έστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία Αθηνών για το Τμήμα Κοιν. Θεολογίας

ImageΈγγραφο στην εισαγγελία Αθηνών έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υφυπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος, σχετικά με το θέμα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

Στόχος είναι να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες όσων εμπλέκονται στο πόρισμα που εκδόθηκε μετά την 'Ενορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε στο τμήμα. Υπενθυμίζεται οτι στο συγκεκριμένο τμήμα παρατηρήθηκαν ακραίες περιπτώσεις οικογενειοκρατίας, αλλά και παρατυπίες στη λειτουργία του, γεγονότα που οδήγησαν τον Γ. Πανάρετο να στείλει έγγραφο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να καταργήσει το τμήμα και γι' αυτό το λόγο ζήτησε τη γνώμη των πρυτανικών αρχών του ιδρύματος.

Αν και οι αρχές απάντησαν αρνητικά είναι στα χέρια του Υπουργείου η απόφαση να κλείσει το τμήμα συγχωνεύοντας το ουσιαστικά με αυτό της Θεολογίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, η οριστική απόφαση του Υπουργείου δεν έχει ληφθεί.

Να αναφερθεί, ότι ο κ. Πανάρετος σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο 27/11 στην εκπομπή του Mega και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Μανώλη Αναγνωστάκη ξεκαθάρισε τις προθέσεις του τονίζοντας “ενώ η οικογενειοκρατία των Ελληνικών ΑΕΙ ήταν γνωστή στο ΥΠΕΠΘ εδώ και χρόνια δεν γινόταν τίποτε; (...) Ε, τώρα είμαι εγώ εδώ”.

Ο υφυπουργός, έχει προτείνει την κατάργηση του τμήματος, εκτιμώντας ότι η λειτουργία του, ως ανεξάρτητου, με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει, δεν δικαιολογείται επιστημονικά, αφού καλύπτεται επαρκώς από το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου και ζήτησε την γνώμη του πρύτανη να μη περιληφθεί το εν λόγω τμήμα στο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων του επομένου έτους και να ενταχθούν οι φοιτητές του στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου.

Αν και οι αρχές απάντησαν αρνητικά, η απόφαση να κλείσει το τμήμα συγχωνεύοντας το σε αυτό της Θεολογίας είναι στα χέρια του Υπουργείου, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει οριστική απόφαση.

Εμφανίσεις: 53223
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!