Τα 102α Ελευθέρια εόρτασε η Πτολεμαΐδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

zamo-12

Για την Romfea.gr, Κώστας Ζαμπούνης

Την 14η και 15η του μηνός Οκτωβρίου ε.ε Πάνδημος εορτή έλαβε χώρα στον ιερό ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της επιβατινής στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Την 14η εορτή της Οσίας Παρασκευής της νέας ή Επιβατινής όπως ονομάζετε εόρτασε ο ομώνυμος ιερός ναός της Πτολεμαΐδας. Κλήρος και λαός συμμετείχε στις εόρτιες τελετές.

Το εσπέρας της 14ης τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιόππης Κι Αριμαθαίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον λόγο του για την Οσία Παρασκευή ο Σεβασμιώτατος Ιόππης τόνισε το ασκητικό φρόνημα και ήθος της οσίας το οποίο πρέπει όλους να μας διαπνέει τούτες της μέρες που η πατρίδα μας περνά δύσκολες μέρες.

Την 15η στην δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο και ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός.

Εν μέσω λαού και αρχόντων τελέσθηκε και επίσημος Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της Πόλεως από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του αναφέρθη στην ζωή και το έργο του Αγίου Λουκιανού τον οποίο και εορτάζει η εκκλησία την 15η Οκτωβρίου.

Μετά την Δοξολογία ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μίλησε για το μεγάλο αγαθό της ελευθερίας αυτό το Θεόδοτο δώρο που πρέπει όλοι μας να επιζητούμε και να διαφυλάττουμε.

Ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτ. Αθανάσιος Καμπούρης αφού ευχαρίστησε του Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες παρέθεσε τράπεζα στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού παρουσία κλήρου λαού και αρχόντων

Χρόνια πολλά ευλογημένα και πάντα ελεύθεροι.

Φωτο Αλέξης Χασιώτης

zamo-1

zamo-2

zamo-3

zamo-4

zamo-5

zamo-6

zamo-7

zamo-8

zamo-9

zamo-10

zamo-11

Εμφανίσεις: 62655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!