Δ.Ι.Σ: " Το εν λόγω βιβλίο γέμει κακοδοξιών "

ImageΗ Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πήρε θέση μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για το βιβλίο του π. Μάξιμου Βαρβαρή

«Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013 ».

Η Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και επι των αιρέσεων, μετά από εξέταση του βιβλίου, πήρε σήμερα επίσημη θέση μέσω Της Δ.Ι.Σ για το βιβλίο του πατρός Μάξιμου.

Απόφαση της Συνεδρίας Της Δ.Ι.Σ. 12/12/2007 περί του βιβλίου «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013 »:

 

Η Δ.Ι.Σ. κατόπιν σχετικών Γνωμοδοτήσεων των Συνοδικών Επιτροπών Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων και επί των Αιρέσεων, σχετικά με το εκδοθέν βιβλίο του φερομένου ως μοναχού κ. Μάξιμου Βαρβαρή, με τον τίτλο: «Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983-2013 », ενημερώνει ότι το εν λόγω βιβλίο γέμει κακοδοξιών, δεν εκφράζει την Ορθόδοξη Θεολογία και Πίστη και συνιστά στους πιστούς να είναι προσεκτικοί σε κείμενα και λόγους που δεν στηρίζονται στην Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας μας.

Επί των κανονικών προβλημάτων σχετικά με την αποπομπή του ανωτέρω από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η Δ.Ι.Σ. απεφάνθη ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ορθώς έπραξε.

 

φώτο: Εξώφυλλο του βιβλίου " Ο Αντίχριστος ήλθεν 1983 – 2013 " 
Εμφανίσεις: 663
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!