Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά

kernitsis-4

Για την Romfea, Μάριος Σαράντης & Σπυρίδων Κασπίρης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε χθες το βράδυ ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ανακομηδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Γερασίμου του νέου ασκητού στην ομώνυμη Ιερά Μονή στα Ομαλά της Κεφαλονιάς.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Κεφαλινιακής καταγωγής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Συγχοροστάτησαν μαζί του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αναφερθείς εκτενώς στον βίο του Οσίου.

Τόνισε πως οι Άγιοι μας είναι κοσμήματα της Εκκλησίας μας και προέτρεψε όλους να έχουν πρότυπα τους Άγιους στην ζωή τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Άγιους των Επτανήσων τους οποίους ονόμασε καυχήματα και φάρους της Ορθοδοξίας μας.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων ο οποίος καλωσόρισε τους Αρχιερείς και ιδιαιτέρως τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, ο οποίος είναι Κεφαλονίτης, και του ευχήθηκε εγκαρδίως καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις 4 το πρωί.

kernitsis-1

kernitsis-2

kernitsis-3

Εμφανίσεις: 43731
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!