Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ύδρας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

xeir-ydras-20

Για τη Romfea.gr, Εμμανουήλ Πούλος

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και με τη μεγαλοπρέπεια της απλότητος που χαρακτηρίζει αυτές τις φοβερές στιγμές, τελέσθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Πολυχρονίου Γασπαρινάτου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Η χειροτονία, έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και σε αυτήν συμμετείχε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου, Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ύδρας, Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Γρηγοριάτης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, Ιερείς από τις Ιερές Μητροπόλεις Ύδρας και Πειραιώς και οι Διάκονοι Νεκτάριος Δαρδανός και Ανδρόνικος Αγαλιανός από τις Ιερές Μητροπόλεις Ύδρας και Ζακύνθου αντίστοιχα.

Ο π. Πολυχρόνιος, με την απλότητα και τη σεμνότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στο μυστήριο της Ιερωσύνης και έκανε σκέψεις γύρω από το πώς ένας νέος κληρικός προσεγγίζει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, με κορυφαίο τη Θεία Ευχαριστία και έκλεισε με ευχαριστίες.

Ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, με μια εμπνευσμένη ομιλία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως θεολογική πραγματεία, αναφέρθηκε στη δόξα του Κυρίου και στο φως που πηγάζει από αυτήν, χρησιμοποιώντας χωρία της Αγίας Γραφής και σκέψεις συγχρόνων Αγίων Γερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος που είχε γεμίσει τον Καθεδρικό Ναό, επικρότησε τον χειροτονούμενο με την ιαχή "Άξιος".

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή, που ο Επίσκοπος παρέδωσε στα χέρια του χειροτονουμένου την Παρακαταθήκη, δηλαδή το Σώμα του Κυρίου μας.

Ολόθερμη ευχή από καρδιάς, ο Θεός να ενισχύει τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας μας στο έργο και τη διακονία του, να είναι Πολυχρόνιος, όνομα και πράγμα, να παραμένει για πάντα το ίδιο σεμνός και ευλαβής, κερδίζοντας τις καρδιές μας, και να οδηγεί ψυχές στον Ιησού μας. Άξιος!

xeir-ydras-1

xeir-ydras-2

xeir-ydras-3

xeir-ydras-4

xeir-ydras-6

xeir-ydras-7

xeir-ydras-8

xeir-ydras-9

xeir-ydras-10

xeir-ydras-13

xeir-ydras-16

xeir-ydras-17

xeir-ydras-18

xeir-ydras-19

xeir-ydras-21

xeir-ydras-22

xeir-ydras-24

xeir-ydras-25

xeir-ydras-26

Εμφανίσεις: 62907
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!