Βενιζέλος: ''Το Πατριαρχείο Αντιοχείας βρίσκεται μέσα στη φωτιά του πολέμου''

adioxeias-benizelos-4

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην είσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών, έτυχε θερμής υποδοχής από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας μετέφερε στον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, την ανησυχία και τους φόβους του για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης συζήτησε με τον Υπουργό και για το θέμα της απαγωγής του αδελφού του, Σεβ. Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου του οποίου η τύχη ακόμα αγνοείται.

"Το Πατριαρχείο Αντιοχείας βρίσκεται μέσα στη φωτιά του πολέμου. Έχουμε πολύ στενή επαφή, συνεργαζόμαστε πολύ στενά και στη Συρία και στο Λίβανο που είναι ουσιαστικά η δεύτερη έδρα του Πατριαρχείου. Το μεγάλο μας θέμα είναι η ανθρωπιστική βοήθεια, η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και των χριστιανικών μνημείων. Χωρίς το χριστιανικό στοιχείο δεν υπάρχει το Λεβάντε, δεν υπάρχει η παραδοσιακή Μέση Ανατολή, η δε φυγή των χριστιανών από την περιοχή αυτή ενισχύει τον φονταμενταλισμό και κάθε εξτρεμιστικό στοιχείο", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε άλλο σημείο ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: "Ο ρόλος του Πατριαρχείου Αντιοχείας όπως και των άλλων ορθοδόξων Εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή είναι καθοριστικός και αναλαμβάνουμε μία σειρά από πρωτοβουλίες διεθνούς χαρακτήρα με επίκεντρο ακριβώς την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών και των μνημείων."

"Συνεργαζόμαστε, φυσικά, πολύ στενά με όλες τις χώρες τις περιοχής, μετέχουμε σε όλες τις διεθνείς διασκέψεις και είμαστε σε πολύ στενή επαφή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών", πρόσθεσε κλείνοντας ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος.

adioxeias-benizelos-1

adioxeias-benizelos-2

adioxeias-benizelos-3

adioxeias-benizelos-5

Εμφανίσεις: 38048
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!