Αρτέμιος: «Ενώπιον του Θεού είμαι δια βίου Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης»

ImageΣτην εφημερίδα «Danas» μίλησε ο Επίσκοπος Αρτέμιος, απαντώντας σε όλες τις κατηγορίες που τον αφορούν.

«Η ιστορία για μια νέα Εκκλησία εμφανίστηκε πριν από την Σύνοδο της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, χωρίς απολύτως κανένα λόγο. Ποτέ δεν έχω πει σε κανέναν, ότι έχω ως στόχο να συστήσω ένα είδος νέας Εκκλησίας ή την αληθινή Εκκλησία του Αγίου Σάββα. Αυτό είναι ανοησία και μέρος ενός δημοσιογραφικού λιντσαρίσματος στο οποίο έχω υποβληθεί για 9 μήνες, από τις 11 Φεβρουαρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτέμιος.

Επίσης, ο Αρτέμιος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει λογαριασμούς σε σερβικές ή ελληνικές τράπεζες, όπως ισχυρίζονται κάποιοι.

«Αυτό είναι καθαρή δυσφήμιση. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε θα πρέπει να δείξουν αποδείξεις», προσθέτει ο Επίσκοπος Αρτέμιος.

Για ακόμη μια φορά ο Αρτέμιος τόνισε, ότι «δεν θα συμμορφωθεί με τις αντικανονικές αποφάσεις της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας», που αφορούν την καθαίρεση του.

Τέλος, ο κ. Αρτέμιος τόνισε: "Ενώπιον του Θεού και της Εκκλησίας είμαι ο δια βίου επίσκοπος της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης"

Εμφανίσεις: 57200
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!