Η Εύβοια τίμησε τον Άγιο Διονύσιο εκ Ζακύνθου

ImageΜε κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007,

στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου της Εύβοιας, η υποδοχή της Ιεράς Εμβάδος του πολιούχου της Ζακύνθου, του Αγίου Διονυσίου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του Θαυματουργού, που δωρίσθηκε, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου, από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Στροφάδων.

 

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη Ιερά Εμβάδα του Αγίου Διονυσίου,  του εκ Ζακύνθου που δίνεται στην Εύβοια, κατόπιν ενεργειών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου και με πρωτοβουλία του εφημερίου του Ναού, π. Γεωργίου Ε. Νάνου.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλάμβαναν, πέραν της επίσημης υποδοχής της Ιεράς Εμβάδος στην κεντρική Πλατεία του Οξυλίθου, υπό του Ιερού Κλήρου,  τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, τελέσθηκε  ο μικρός Αγιασμός και η αρτοκλασία, στο τέλος ψάλθηκαν τα Εγκώμια του Αγίου και ακολούθησε Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εμβάδος μέσα στο χωριό, ενώ  κορυφώθηκαν την κυριώνυμο ημέρα της Δευτέρας, με την ακολουθία του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας λειτουργίας με ιερατικό Συλλείτουργο.

 

Μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, ενώ στο τέλος ανεγνώσθη το επίσημο ιεροσφράγιστρο Μοναστηριακό γράμμα του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Στροφάδων, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Λιβέρη, που επικυρώνει την χορηγία  και την γνησιότητα της Ιεράς Εμβάδος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου της Ευβοίας, που δωρίζετε για πάντα, προς ευλογία και αγιασμό.

 

Το απόγευμα της εορτής μετεφέρθη η Ιερά Εμβάδα σε όλους τους κατάκοιτους ασθενής του χωριού προς προσκύνηση και επιστρέψας στον Ιερό Ναό εψάλλει ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Διονύσιο και τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, προς πνευματική ενίσχυση των πιστών εν όψιν των Εορτών Των Χριστουγέννων.

 

Ακόμη ο Άγιος Διονύσιος εορτάζει και το καλοκαίρι στις 24 Αυγούστου, όπου θα προγραμματιστούν και νέες θρησκευτικές εκδηλώσεις, που θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην «Τούρλα», στο σβηστό ηφαίστειο στην κορυφή του Οξυλίθου, μαζί με την μνήμη του Αγίου Εθνομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι μαθητές των σχολείων και πλήθος κόσμου από την γύρω περιοχή.
Εμφανίσεις: 684
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!