Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι στο Ίδρυμα Αστέγων και στο συσσίτιο της Εκκλησίας

ImageΕπίσκεψη στο Ίδρυμα Αστέγων και στο συσσίτιο της Εκκλησίας πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι κ. Rowan Williams. Tον υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Πρωτοσύγκελος π. Γαβριήλ Παπανικολάου και ο Γενικός Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, επικουρούμενος από εθελοντές της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχε στη διανομή του συσσιτίου και συνομίλησε με σιτιζόμενους.

O Αντιδήμαρχος Αθηναίων και ο Πρωτοσύγκελος π. Γαβριήλ τον ενημέρωσαν για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και για τη συνεργασία της με τον Δήμο Αθηναίων, που σαν αποτέλεσμα έχει ένα δίκτυο προστασίας ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων. 

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της επίσκεψης, σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι το έργο που γίνεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων είναι εντυπωσιακό και σε κλίμακα ανώτερο και από αυτό της Βρετανίας.

Παράλληλα εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή χειροτέρευση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στο μέλλον και επισήμανε ότι τόσο η Εκκλησία αλλά και οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να προσπαθήσουν για να διατηρηθεί η ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σκιαδάς προέβλεψε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που θα βρεθούν σε ανάγκη το προσεχές εξάμηνο, επισήμανε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των κοινωνικών δομών και τάχθηκε υπέρ της αποκέντρωσής τους.

Εμφανίσεις: 60206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!